“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »“ кариера
09 мар
2017
 
 

ѕърви€т дейтатон в ÷»≈ ще се проведе в Ѕългари€ между 24 и 26 март

3952 прочитани€

—ъстезание в областта на обработка и анализ на данни ще се проведе в —офи€ между 24 и 26 март 2017 г. в —офт”ни. —ъбитието се казва „дейтатон“ (от англ. data и marathon) и се организира от Data Science Society. ¬ рамките на състезанието участниците ще сформират отбори и ще решават казуси от практиката с реални данни. ÷елта им ще бъде да намер€т най-точно, оригинално и елегантно решение на поставената задача, об€сн€ват организаторите.

«адачите ще бъдат от разнообразни сфери – технологии, потребителско финансиране, търгови€ на дребно, маркетингови проучвани€, бизнес администраци€, а за да достигнат до най-доброто решение, отборите ще тр€бва да прилагат различни технологии и алгоритми. Ќ€кои от т€х ще изискват употребата на алгоритми от области като машинното обучение и изкуствени€ интелект, а пък ще предизвикат участниците с нуждата от обработка на големи масиви от данни (big data) или неструктурирани данни като текстове и изображени€.

ѕрочетете още: “енденции при бизнес анализите през 2017 г.

ќтборите ще са съставени от експерти с различни специалности – програмиране, анализ на данни, алгоритми и др., като участниците ще имат възможност да си сътрудничат и да обмен€т знани€, подчертават още организаторите.

ѕрактическите казуси се разработват български компании, както и от чужди такива със сериозно присъствие у нас. Experian Bulgaria ще постав€т пред участниците задача да подобр€т съществуващ модел за управление на кредитни€ риск. Hyperscience ще предизвика отборите със създаването на artificial intelligence система, ко€то разпознава типове документи и извлича информаци€ от т€х. «адачата на Receipt Bank e от сферата на обработка на изображени€ – от предоставените касови бележки и фактури да се извлече информаци€ за участниците в трансакци€та. ќтборът, избрал заданието на GemSeek, ще тр€бва да разработи machine learning алгоритъм, който да анализира отговори в свободен текст на участници в проучвани€. ≈кспертите от VMware Bulgaria постав€т задача свързана с прогнозирането на сървърни мощности и оптимизаци€ на използваната електроенерги€. ќт Ontotext пък идва предизвикателство, в което участниците ще тр€бва да се възползват от силата на свързаните отворени данни. «адачата на Kaufland ще е свързана с определ€не на решаващите фактори, от които зависи посещаемостта на различните търговски обекти.

ќтборите ще имат възможност още да работ€т върху модел за оценка на кредитен риск на клиенти от Telenor Bulgaria, модел за оптимизаци€ на стоковите потоци в търговска верига от SAP, препоръчваща система от ј4≈ и анализ на wifi мрежи от ShopUp.

ѕовече информаци€ можете да откриете на официални€ сайт на събитието. ∆елаещите да участват могат да за€в€т своето м€сто във формата за регистраци€.

Data Science Society е българска доброволческа общност от експерти в обработкатa, моделирането и анализа на данни. Ќейната основна цел е да попул€ризира и насърчава сътрудничество, сподел€не на знани€, иновации и предприемачество във всички области на работата с данни. „леновете на Data Science Society организират тематични срещи и разговори, партнират си с образователни институции и свързват експерти и ентусиасти, които искат да се развиват в областта. ќт там допълват, че предсто€щото състезание е първото по рода си в ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈).

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас