“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
08 мар
2017
 
 

–ешени€ за умен град на »нтраком управл€ват градските ресурси

 омпани€та вече е реализирала пилотен проект в гръцката община »лиуполи.

1919 прочитани€

ѕо-висок жизнен стандарт на жителите и на гостите осигур€ват умните градове, разчитащи на модерни цифрови технологии за ефективно управление на редица градски ресурси. ѕодобни решени€ представи на конференци€та Smart Cities и »нтраком Ѕългари€, дъщерна фирма на Intracom Telecom.

”мното градско осветление, в което освен употребата на LED системи вместо конвенционалните крушки, може да се комбинира с възможности за комуникаци€ и наблюдение. „–ешението драстично намал€ва консумаци€та на енерги€ и ц€лостните оперативни разходи на града, а освен това генерира приходи за финансиране на трансформаци€та и модернизаци€та на градската инфраструктура“, об€сн€ват от »нтраком.

—истемата на компани€та за мониторинг на трафика засича и брои в реално време преминаващите превозни средства, като осъществ€ва ефективен контрол на трафика. “€ може да се допълни със система за умно паркиране. „—тратегически разположени в избрани стълбове за улично осветление ултразвукови сензори установ€ват в реално време наличието на автомобили, паркирани в наблюдаваните райони на умни€ град, об€сн€ват от »нтраком. - ÷ентрализирана √»— система показва свободните и заетите паркоместа и информира гражданите къде могат да паркират, а в същото време следи за потенциални нарушители, паркирали неправомерно“, допълват от системни€ интегратор.

ѕрочетете още: MWC 2017: »нтегрирано IoT решение на Intracom подпомага умните градове

ƒруга система на компани€та използва умни сензори за управление на отпадъците, които се постав€т във всеки контейнер за боклук. “е „сигнализира“ ежедневно на съответните инстанции в общината дали компани€та за сметосъбиране изпълн€ва задължени€та си.

 омплексна система за умните измервателни уреди следи енергоинтензивността в сградите, интегрира данните за потребление на вода и газ и предлага мониторинг и контрол за по-разумно потребление.

 омпани€та майка Intracom Telecom вече е реализирала пилотен проект за умен град в община »лиуполи в јтика, √ърци€. «а неговото изпълнение компани€та е получила първа награда през 2016 г. на конкурса Best City, организиран от Boussias Communications.

„»зключително доволни сме, че можем да предложим и предоставим на общините в ёгоизточна ≈вропа решени€, които допреди н€колко години биха звучали като научна фантастика“, коментира ƒжон Ћаго€нис, старши инженер „ѕродуктов маркетинг“ в Intracom Telecom.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас