“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
08 мар
2017
 
 

–ешени€ за умен град на »нтраком управл€ват градските ресурси

 омпани€та вече е реализирала пилотен проект в гръцката община »лиуполи.

712 прочитани€, 0 коментара

ѕо-висок жизнен стандарт на жителите и на гостите осигур€ват умните градове, разчитащи на модерни цифрови технологии за ефективно управление на редица градски ресурси. ѕодобни решени€ представи на конференци€та Smart Cities и »нтраком Ѕългари€, дъщерна фирма на Intracom Telecom.

”мното градско осветление, в което освен употребата на LED системи вместо конвенционалните крушки, може да се комбинира с възможности за комуникаци€ и наблюдение. „–ешението драстично намал€ва консумаци€та на енерги€ и ц€лостните оперативни разходи на града, а освен това генерира приходи за финансиране на трансформаци€та и модернизаци€та на градската инфраструктура“, об€сн€ват от »нтраком.

—истемата на компани€та за мониторинг на трафика засича и брои в реално време преминаващите превозни средства, като осъществ€ва ефективен контрол на трафика. “€ може да се допълни със система за умно паркиране. „—тратегически разположени в избрани стълбове за улично осветление ултразвукови сензори установ€ват в реално време наличието на автомобили, паркирани в наблюдаваните райони на умни€ град, об€сн€ват от »нтраком. - ÷ентрализирана √»— система показва свободните и заетите паркоместа и информира гражданите къде могат да паркират, а в същото време следи за потенциални нарушители, паркирали неправомерно“, допълват от системни€ интегратор.

ѕрочетете още: MWC 2017: »нтегрирано IoT решение на Intracom подпомага умните градове

ƒруга система на компани€та използва умни сензори за управление на отпадъците, които се постав€т във всеки контейнер за боклук. “е „сигнализира“ ежедневно на съответните инстанции в общината дали компани€та за сметосъбиране изпълн€ва задължени€та си.

 омплексна система за умните измервателни уреди следи енергоинтензивността в сградите, интегрира данните за потребление на вода и газ и предлага мониторинг и контрол за по-разумно потребление.

 омпани€та майка Intracom Telecom вече е реализирала пилотен проект за умен град в община »лиуполи в јтика, √ърци€. «а неговото изпълнение компани€та е получила първа награда през 2016 г. на конкурса Best City, организиран от Boussias Communications.

„»зключително доволни сме, че можем да предложим и предоставим на общините в ёгоизточна ≈вропа решени€, които допреди н€колко години биха звучали като научна фантастика“, коментира ƒжон Ћаго€нис, старши инженер „ѕродуктов маркетинг“ в Intracom Telecom.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
ƒимитрина јпостолова, регионален мениджър  орпоративни продажби Ц Ѕургас, във ¬иваком:

ƒимитрина јпостолова, регионален мениджър  орпоративни продажби Ц Ѕургас, във ¬иваком:

“елекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
÷ифров офис от ново поколение:

÷ифров офис от ново поколение:

 ак да постигнем свободно движение на информаци€ и автоматизиране на процеси?
≈мил  итанов, —тарши консултант, ≈лит —офтуер:

≈мил  итанов, —тарши консултант, ≈лит —офтуер:

Ќ€кои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнесѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнес

ƒобромир “одоров е главен директор „ќблачни услуги“ на HeleCloud. “ой е бил съосновател и е управл€вал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. — опит в архитектурните решени€, сигурността и инженеринг на...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас