Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет на нещата
02 мар
2017
 
 

До 5 г. ще има 18 милиарда свързани устройства в областта на IoT

„Интернет на нещата – пазар с огромен потенциал и възможности за бизнес“ е темата на уебинар, който се организира на 07 март от технологичния сайт IDG.BG със съдействието на Hewlett Packard Enterprise и Теленор България.

3461 прочитания

До 2022 г. приблизително 29 милиарда устройства се очаква да са свързани в мрежите, като 18 милиарда от тях ще са уреди от областта на Интернет на нещата (IoT), показват данните на обновения доклад Mobility Report на Ericsson.

PwC също представи осемте технологични тенденции, които всеки бизнес трябва да вземе под внимание. Вероятно за никого не е изненада, че IoT е сред тях.

Според Analysys Mason, сред областите, в които IoT може да претърпи най-съществено развитие през 2017 г., са свързаните автомобили и интелигентните градове.

Прочетете още: Уебинар ще разкрие перспективите пред пазара на Интернет на нещата

Илюстрация: SHUTTERSTOCK

Анкета сред 1000 корпоративни ИТ купувачи в целия свят показва, че 71% от компаниите събират днес данни за инициативи в областта на Интернет на нещата (IoT). Проучването IoT Organizational Dynamics на анализаторите от 451 Research към декември 2016 г. показва повишаване с 3 процентни пункта спрямо подобно изследване през миналото тримесечие, фокусирано върху ключовите IoT проекти.

Сигурността остава сериозен проблем, като 50% от респондентите я цитират като водеща пречка пред IoT внедряванията. 41 на сто пък смятат, че все още не виждат реална възвръщаемост на инвестициите (ROI) в подобни проекти.

Въпреки това организациите придвижват ускорено свои IoT инициативи и „разтварят портфейлите си“ за поддръжка на IoT внедрявания. Корпоративните ИТ отдели с вече стартирани инициативи в тази област очакват инвестициите им за тези проекти да нараснат с 33% през следващите 12 месеца (т.е. през 2017 г.).

Какви са перспективите пред пазара на IoT, кои са областите, в които Интернет на нещата може да претърпи най-голямо развитие, какви ще са движещите сили за развитието на този пазар? На тези и на още много други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинар на тема „Интернет на нещата – пазар с огромен потенциал и възможности за бизнес“ на 07 март 2017 г. с начален час 10.30 ч.

В дискусията ще се включат Анатоли Пешев, ИТ директор на "Виктория Груп", Георги Апостолов, директор "Планиране на производството" в "Алкомет", Иван Такев, ИТ директор на "Гопет Транс", ст. адв. Милка Иванова от Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, и Радослав Георгиев, технически консултант за мобилност и мрежови технологии за България, Румъния, Албания, Косово, и Македония на Hewlett Packard Enterprise (HPE).

Уебинарът е организиран от технологичния сайт IDG.BG със съдействието на Hewlett Packard Enterprise и Теленор България.

За да чуете мненията на експертите и да зададете своите въпроси към тях, можете да се регистрирате на http://discussions.idg.bg/133/registration.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас