“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
02 мар
2017
 
 

—»ЅјЌ  и Mastercard представиха безконтактен банкомат в —офи€

2231 прочитани€, 0 коментара

ћрежа от банкомати с безконтактна технологи€ започва да въвежда —»ЅјЌ . ѕроектът се изпълн€ва в партньорство с Mastercard, като първата подобна машина бе официално представена в новооткрит клон на банката в —офи€ тех парк. ѕлановете включват до кра€ на годината бъдат монтирани почти 50 такива банкомата, а по-нататък – постепенна подм€на на ц€лата мрежа.

 ъм момента от услугата могат да се възползват само притежатели на безконтактни карти Mastercard, без значение от банката-издател на пластиката.

ѕърви€т безконтактен банкомат на CIBANK

ѕрочетете още: ѕочти половината от POS терминалите в Ѕългари€ са безконтактни

ќт банката коментират, че безконтактната технологи€ предлага на клиентите н€колко основни плюса. Ќа първо м€сто е повишената сигурност. ‘актът, че картата не се пъха в устройството (а само се доближава до определена зона до клавиатурата) означава, че т€ не може да бъде скимирана. —ъщо така това ускор€ва цели€ процес по ползване на банкомата, като според —»ЅјЌ  при използване на безконтактната функци€ транзакци€та се извършва с 25% по-бързо.

„Ѕезконтактната технологи€ на Mastercard е изключително добро решение за традиционно доминирани от кеша сфери, където бързината на операци€та е от основно значение. Ќо т€ също така е подход€ща и за индустрии, където наред със скоростта, водещо е и удобството за разплащане, като например големи търговски вериги, бензиностанции, аптеки, таксиметрови компании и други – за€ви јртур “уремка, генерален мениджър на Mastercard за Ѕалканите, който присъства на официалното представ€не на банкомата. – ƒанните от изследването MasterIndex потвърждават тенденци€та все повече хора по цели€ св€т да използват безконтактната технологи€: в Ѕългари€ през 2016 г. 32% за€в€ват, че използват безконтактни плащани€, в сравенение с 14% през 2015 г. Ќо, въпреки значителни€ прогрес, който отчитаме в безкасовото разплащане в Ѕългари€, все още бро€т на хората, които използват пари в брой, е гол€м. ¬ъвеждането на решени€ като безконтактното теглене и разплащане чрез банкомат допринас€ за по-уверени€ преход на традиционалистите към ерата на дигиталните технологии. ¬ъвеждането на безконтактната технологи€ и при банкоматите ще увеличи още повече употребата на безконтактни карти в страната.“

„Ѕързите темпове, с които безконтактните плащани€ се увеличават в Ѕългари€, е сигурен признак, че хората ги възприемат като лесни и удобни. «атова решихме да отидем стъпка напред в иновациите и да осигурим това удобство и при теглене на пари чрез безконтактен банкомат. Ќие от —»ЅјЌ  пускаме първите безконтактни банкомати в Ѕългари€, защото в€рваме в иновациите, които подобр€ват качеството на живот на хората.”, допълни ѕетър јндронов, главен изпълнителен директор на —»ЅјЌ .

—»ЅјЌ  ще инсталира 21 безконтактни банкомата в офисите си в 13 града у нас, сред които —офи€, ѕловдив, ¬арна, Ѕургас, —тара «агора, Ѕлагоевград, ¬елико “ърново, ¬раца, √аброво, ƒобрич,  ърджали, –усе и —амоков. ѕредвижда се бро€т на устройствата да се увеличи до 45 в кра€ на 2017 година. ¬секи един от банкоматите от ново поколение ще бъде обозначен със специален символ и ще съдържа инструкции за използване на иновативната технологи€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
ƒимитрина јпостолова, регионален мениджър  орпоративни продажби Ц Ѕургас, във ¬иваком:

ƒимитрина јпостолова, регионален мениджър  орпоративни продажби Ц Ѕургас, във ¬иваком:

“елекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
÷ифров офис от ново поколение:

÷ифров офис от ново поколение:

 ак да постигнем свободно движение на информаци€ и автоматизиране на процеси?
≈мил  итанов, —тарши консултант, ≈лит —офтуер:

≈мил  итанов, —тарши консултант, ≈лит —офтуер:

Ќ€кои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
»ли€  ръстев, директор ДѕродажбиУ на платформени решени€ в SAP Ѕългари€:

»ли€  ръстев, директор ДѕродажбиУ на платформени решени€ в SAP Ѕългари€:

—ъс SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнесѕредимствата на облачните »“ услуги са достъпни за всеки бизнес

ƒобромир “одоров е главен директор „ќблачни услуги“ на HeleCloud. “ой е бил съосновател и е управл€вал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. — опит в архитектурните решени€, сигурността и инженеринг на...

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас