Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
01 мар
2017
 
 

В Huawei очакват съкращения заради неизпълнение на планувани продажби

1426 прочитания, 0 коментара

Служители в китайския производител на смартфони очакват масови съкращения, след като стана ясно, че той не е постигнал плануваните приходи, съобщи Reuters. От там допълват, че компанията е демонстрирала динамично развитие, намирайки се на трета позиция сред доставчиците на смартфони в световен мащаб. Нещо повече – тя постепенно догонваше лидерите Samsung и Apple.

Напоследък обаче Huawei започна да губи инерция. В Китай производителят бе надминат от своя конкурент Oppo (16,6% дял), оставайки едва на трета позиция (15%). Интересно е да се отбележи, че на втора позиция по продажби е компанията Vivo (16,2%). Тя и Oppo са част от корпорацията BBK Eletronics.

Прочетете още: Новият камерафон P10 на Huawei пристига във всички цветове на дъгата

По данни на Gizmochina през миналата година компанията е продала 139 млн. смартфона в световен мащаб. Oppo я следва с 95 млн. бр. Най-търсеният продукт на Huawei през 2016 г. е бил моделът R9 (20 млн. бр.).

На току-що приключилия Световен мобилен конгрес (MWC 2017) в Барселона, Испания, главният изпълнителен директор на Huawei Ричард Ю сподели пред журналист на Reuters, че компанията не е постигнала поставените си за 2016 г. цели. Все пак, формално, печалбата ѝ е дори по-висока от очакваното. По думите на ръководителя на компанията „бизнесът все още е доходоносен, но оборотът е малък“.

През декември миналата година от производителя заявиха, че очакват приходите да нараснат с 32% до 74,8 млрд. долара. Пълният отчет се очаква в края на март 2017 г. Чистите приходи на Huawei за 2015 г. бяха 5,69 млрд. долара.

В края на миналата седмица ръководителят на Huawei Group, Рей Женфей, изпрати писмо до служителите на компанията, в което ги призова да работят по-усърдно. По негови думи в противен случай компанията е обречена.

От Reuters отбелязват, че писмото е изправило на нокти част от 170-хилядния колектив на компанията. Съобщава се, че 45 на сто от тях не са защитени от трудовото законодателство, тъй като са заети в нейни онлайн отдели.

От самата Huawei коментират, че засега нямат планове за глобални съкращения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас