Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
28 фев
2017
 
 

Безплатни курсове научиха 40 младежи да програмират с Python и Java

Завърши пето издание на 4-месечните курсове “Програмиране 101” на Hack Bulgaria.

4053 прочитания

40 младежи придобиха практически познания по Python и Java в рамките на 4-месечно безплатно обучение и се подготвиха да започнат своята първа работа, след като успешно преминаха петото издание на курсовете “Програмиране 101”, организирани от Hack Bulgaria.

Участниците в курсовете “Програмиране 101”

За програмата кандидатстваха над 200 желаещи и само най-добрите получиха възможност за професионално обучение. Те бяха разделени в два курса.

Прочетете още: Школата по програмиране Хак България навърши 2 години

“Курсовете “Програмиране 101” не са предназначени за начинаещи и изискват предварителна подготовка. Обикновено хората, които кандидатстват за тях, са студенти 2-3 курс, които имат нужната основа. Ние им даваме така необходимата практика, за да започнат своята първа работа в сферата”, разказва един от основателите на школата - Ивайло Бъчваров.

Курсовете завършиха с едноседмичен хакатон, по време на който екипи от двата курса работиха по различни проекти. Младите специалисти разработиха интересни решения, използвайки придобитите познания, сред които „Интерактивно уеб приложение с чат и споделяне на медия”; „Платформа, която приканва хората да са физически по-активни”; „IoT automation проект” и други. 

Обучението за участниците в курса e напълно безплатно, благодарение на компаниите-партньори Nemetscheck, Experiаn, Axway и TelebidPro. Повече информация за органзациите, както и за следващото 6-то издание на курсовете е налична на страницата на Hack Bulgaria.

Hack Bulgaria е школа по програмиране, която подготвя курсистите за тяхната първа работа, използвайки за обучение модифициран модел на обърнатата класна стая. След завършване на курсовете школата помага на участниците в намирането на работа - от процеса по изготвяне на автобиография до тренировъчни интервюта.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас