Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
27 фев
2017
 
 

VR шлемът HTC Vive влиза у нас на 1 март

Компанията пуска платформата в още 9 страни от региона, като потребителите могат да поръчат Vive онлайн.

3290 прочитания

Платформата за виртуална реалност HTC VIVE ще може да бъде поръчана от 1 март в още 9 европейски страни, включително България, Хърватска, Кипър, Естония, Гърция, Унгария, Румъния, Словакия и Словения. Потребителите от тези страни могат да поръчат шлемът за виртуалната реалност от днес на сайта www.vive.com.

Шлемът за виртуална реланост HTC Vive и безжичните контролери

Vive бе представен през април миналата година и се продава за €899 в повече от 30 страни в Европа. Поръчките могат да се правят от близо 20 страни, като плащането е с кредитна карта или от PayPal сметка. Въпреки сравнително високата цена на продукта, купувачът трябва да предвиди и такса за доставката. Бърз преглед на възможните дестинации показва, че до България най-евтина е поръчката от Полша – 19,68 евро, докато от Исландия например доставката излиза 42 евро.

Прочетете още: Продажбите на VR и AR очила ще се удвояват ежегодно до 2020 г.

Платформата създава виртуална реалост до размер на стая и даващ възможност за реалистични взаимодействия с нея. С безжични контролери във всяка ръка, съчетани с прецизния SteamVR, потребителят може напълно свободно да разглежда и взаимодейства с обекти, герои и повърхности от виртуалната среда. Контролерите осигуряват напълно реалистична хаптична обратна връзка.

“Водени от одобрението, което Vive получи от критиката в цяла Западна Европа, решихме да обявим присъединяването на още 9 страни в региона на Централна и Източна Европа, каза Питър Фролънд, вицепрезидент за VR (Европа) в HTC. - В новите 9 страни живеят някои от най-ревностните PC геймъри в Европа и за нас това е огромна възможност да доставим революционната платформа за виртуална реалност до още много потребители.”

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас