Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Дронове
27 фев
2017
 
 

FAA: Докладваните сблъсъци на дронове със самолети са погрешни

2699 прочитания

 Проучване на Федералното управление гражданската авиация (Federal Aviation Administration, FAA) на докладваните сблъсъци на дронове с пътнически самолети в САЩ показа, че те всъщност са били причинени от сблъсъци с птици, жици и стълбове, както и че е ставало дума с повреди, несвързани с автономни летателни средства. Резултатите идват на фона на повишеното внимание към рисковете от пилотиране на дронове в близост до самолети.

От февруари до септември 2016-та в САЩ са докладвани 1274 подобни случая. За равнение за същия период на предходната година техният брой е 874. Според анализаторите в известна част от тези случаи вероятно става дума за птици.

Прочетете още: Seagate работи заедно с DJI върху нов твърд диск за дронове

От FAA допълват, че въпреки наличието на няколко доклада от страна на пилоти, техните свидетелства за сблъсъци с дронове не са били потвърдени.

Междувременно подходът на агенцията за интегриране на автономните летателни средства в националната въздухоплавателна система е много внимателен, което разочарова много бизнеси, които планираха да ги използват за реализиране на например доставки. Според правилата дронът трябва по всяко време да обсега на видимост на оператора. Налице са и ограничения, като например за максимално тегло (до 25 кг.), максимална височина на полета (до 122 метра) и т.н.

Все пак, предвидени са и възможности за изключения, но процесите за това са тромави и не гарантират например, че дадения бизнес ще получи правата, които са му е необходими. Това наскоро съобщиха от Commercial Drone Alliance в писмо до правителството на САЩ. От FAA разглежат всяка заявка поотделно, като до момента около 320 фирми са получили откази да използват дронове за комерсиални цели.

Производители на дронове използваха случая да подчертаят безопасността на автономните летателни средства. От там считат, че това е факт въпреки увеличаващия се брой самолети, както и стремителни ръст на популярността на дроновете.

Междувременно компании продължават да изпробват услгуги, акто реализиране на доставки чрез по въздуха, въпреки трудностите с отговорните институции. UPS например наскоро тества доставка до селска местност чрез дрон, който излетя от покрива на камион.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас