Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
27 фев
2017
 
 

Преди да има 5G мрежи някои мобилни приложения ще ползват почти 5G

Част от най-големите мобилни оператори подкрепиха междинна спецификация - Non-Standalone 5G NR.

1095 прочитания, 0 коментара
Страница 1 от 2

Мобилната индустрия е толкова загрижена за 5G мрежите, че вече планира нещо, което ще е „почти 5G“, но ще е готово година по-рано.

Част от най-големите мобилни оператори подкрепиха междинна спецификация - Non-Standalone 5G NR.

В неделя много от най-големите доставчици на оборудване и мобилните оператори си „стиснаха ръцете“ за ускорено създаване на спецификацията 5G NR (New Radio), която ще дефинира много елементи на бъдещите 5G мрежи. Новата технология, която планират да създадат, ще може да обслужва част от сценариите за употрена на 5G, но ще е готова за мащабни тестове и внедрявания през 2019 г., а не през 2020 г.

Прочетете още: ООН слага край на маркетинговата война за значението на „5G“

5G залозите са твърде големи и за операторите, и за компаниите, които изграждат техните мрежи, като всички те се събраха тази седмица на започващия в понеделник Световен мобилен конгрес в Барселона. Технологията от следващо поколение ще даде на операторите нови услуги, които да продават, включително мултигигабитови широколентови услуги и специални предложения за свързаните коли и за Интернет на нещата. Тя би трябвало да помогне и на производителите да се излязат от спиралата на спадащи продажби, последвала разгръщането на LTE.

Официалната спецификация за 5G NR се очаква да бъде завършена навреме за широкомащабните разгръщания на мрежи, започващи през 2020 г. Тя ще е част от т.нар. Release 15 на 3GPP, групата, която стандартизира всички мобилни стандарти, включително LTE. Новата спецификация, която бе предложена, се нарича Non-Standalone 5G NR и ще използва LTE радиочестоти и опорен софтуер, а в същото време ще добави още един режим, който ще може да поддържа някои 5G приложения, пише в съобщението на поддръжниците на междинния вариант.

Повечето основни играчи от мобилната индустрия са част от тази група Vodafone, AT&T и оператори от много други страни участват в нея заедно с производители на телеком решения като Qualcomm, Intel, Ericsson, Huawei и ZTE.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас