Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
27 фев
2017
 
 

Преди да има 5G мрежи някои мобилни приложения ще ползват почти 5G

Част от най-големите мобилни оператори подкрепиха междинна спецификация - Non-Standalone 5G NR.

2527 прочитания
Страница 1 от 2

Мобилната индустрия е толкова загрижена за 5G мрежите, че вече планира нещо, което ще е „почти 5G“, но ще е готово година по-рано.

Част от най-големите мобилни оператори подкрепиха междинна спецификация - Non-Standalone 5G NR.

В неделя много от най-големите доставчици на оборудване и мобилните оператори си „стиснаха ръцете“ за ускорено създаване на спецификацията 5G NR (New Radio), която ще дефинира много елементи на бъдещите 5G мрежи. Новата технология, която планират да създадат, ще може да обслужва част от сценариите за употрена на 5G, но ще е готова за мащабни тестове и внедрявания през 2019 г., а не през 2020 г.

Прочетете още: ООН слага край на маркетинговата война за значението на „5G“

5G залозите са твърде големи и за операторите, и за компаниите, които изграждат техните мрежи, като всички те се събраха тази седмица на започващия в понеделник Световен мобилен конгрес в Барселона. Технологията от следващо поколение ще даде на операторите нови услуги, които да продават, включително мултигигабитови широколентови услуги и специални предложения за свързаните коли и за Интернет на нещата. Тя би трябвало да помогне и на производителите да се излязат от спиралата на спадащи продажби, последвала разгръщането на LTE.

Официалната спецификация за 5G NR се очаква да бъде завършена навреме за широкомащабните разгръщания на мрежи, започващи през 2020 г. Тя ще е част от т.нар. Release 15 на 3GPP, групата, която стандартизира всички мобилни стандарти, включително LTE. Новата спецификация, която бе предложена, се нарича Non-Standalone 5G NR и ще използва LTE радиочестоти и опорен софтуер, а в същото време ще добави още един режим, който ще може да поддържа някои 5G приложения, пише в съобщението на поддръжниците на междинния вариант.

Повечето основни играчи от мобилната индустрия са част от тази група Vodafone, AT&T и оператори от много други страни участват в нея заедно с производители на телеком решения като Qualcomm, Intel, Ericsson, Huawei и ZTE.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас