“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | »нтернет на нещата
23 фев
2017
 
 

”ебинар ще разкрие перспективите пред пазара на »нтернет на нещата

 акви са перспективите пред пазара на IoT, кои са областите, в които »нтернет на нещата може да претърпи най-гол€мо развитие, какви ще са движещите сили за развитието на този пазар? Ќа тези и на още много други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинар на 07 март 2017 г. с начален час 10.30 ч.

2563 прочитани€

ѕриблизително 29 милиарда устройства се очаква да са свързани в мрежите до 2022 г., като 18 милиарда от т€х ще са уреди от областта на »нтернет на нещата (IoT), показват данните на обновени€ доклад Mobility Report на Ericsson.

»люстраци€: SHUTTERSTOCK

PwC също представи осемте технологични тенденции, които всеки бизнес тр€бва да вземе под внимание. ¬еро€тно за никого не е изненада, че IoT е сред т€х.

ѕрочетете още: ѕечатът у нас расте в очакване на дигитализаци€та

—поред Analysys Mason, сред областите, в които IoT може да претърпи най-съществено развитие през 2017 г., са свързаните автомобили и интелигентните градове.

јнкета сред 1000 корпоративни »“ купувачи в цели€ св€т показва, че 71% от компаниите събират днес данни за инициативи в областта на »нтернет на нещата (IoT). ѕроучването IoT Organizational Dynamics на анализаторите от 451 Research към декември 2016 г. показва повишаване с 3 процентни пункта спр€мо подобно изследване през миналото тримесечие, фокусирано върху ключовите IoT проекти.

—игурността остава сериозен проблем, като 50% от респондентите € цитират като водеща пречка пред IoT внедр€вани€та. 41 на сто пък см€тат, че все още не виждат реална възвръщаемост на инвестициите (ROI) в подобни проекти.

¬ъпреки това организациите придвижват ускорено свои IoT инициативи и „разтвар€т портфейлите си“ за поддръжка на IoT внедр€вани€.  орпоративните »“ отдели с вече стартирани инициативи в тази област очакват инвестициите им за тези проекти да нараснат с 33% през следващите 12 месеца (т.е. през 2017 г.).

 акви са перспективите пред пазара на IoT, кои са областите, в които »нтернет на нещата може да претърпи най-гол€мо развитие, какви ще са движещите сили за развитието на този пазар? Ќа тези и на още много други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинар на тема „»нтернет на нещата – пазар с огромен потенциал и възможности за бизнес“ на 07 март 2017 г. с начален час 10.30 ч.

¬ дискуси€та ще се включат јнатоли ѕешев, »“ директор на "¬иктори€ √руп", √еорги јпостолов, директор "ѕланиране на производството" в "јлкомет", »ван “акев, »“ директор на "√опет “ранс", ст. адв. ћилка »ванова от јдвокатско дружество „ƒжингов, √угински,  ючуков и ¬еличков“, и –адослав √еоргиев, технически консултант за мобилност и мрежови технологии за Ѕългари€, –умъни€, јлбани€,  осово, и ћакедони€ на Hewlett Packard Enterprise (HPE).

”ебинарът е организиран от технологични€ сайт IDG.BG със съдействието на Hewlett Packard Enterprise и “еленор Ѕългари€.

«а да чуете мнени€та на експертите и да зададете своите въпроси към т€х, можете да се регистрирате на http://discussions.idg.bg/133/registration.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас