Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
23 фев
2017
 
 

Brocade намери купувач за WiFi подлението си Ruckus

Arris се е съгласила да изкупи Ruckus и поделението за комутатори ICX след като Broadcom поеме контрола на Brocade.

3022 прочитания

Владимир Владков

Broadcom ще продаде Wi-Fi фирмата си Ruckus Wireless за $800 милиона, когато поеме контрола над Brocade Communications Systems до края на тази година.

Arris се е съгласила да изкупи Ruckus и поделението за комутатори ICX след като Broadcom поеме контрола на Brocade.

Прочетете още: Arris International ще купува мрежовия бизнес на Brocade?

Купувачът Arris International произвежда видео оборудване и широколентови решения, включително кабелни модеми и ТВ декодери с вграден WiFi. Като част от сделката ще бъде придобит и бизнеса на Brocade с ICX комутатори, включително модели за центрове за данни, кампуси и тип Carrier Ethernet.

Ruckus разработва и произвежда Wi-Fi системи предимно за корпоративния сектор и за телекомуникационните оператори. Brocade придоби Ruckus през април 2016 г. за $1,2 млрд., опитвайки се да разшири своето портфолио от корпоративни мрежови решения.

Само няколко месеца по-късно обаче производителят на комуникационни чипове Broadcom обяви плановете си да купи Brocade заради нейния бизнес с Fibre Channel базирани комуникационни продукти. А сега Broadcom се кани да продаде останалата част от Brocade.

Очаква се сделката да приключи месец, след като Broadcom поеме контрола над Brocade, което пък трябва да се случи до края на юли. Ruckus и поделението за комутатори ще станат бизнес поделение в Arris, като то ще бъде ръководено от сегашния главен оперативен директор Ruckus Дан Рабиновиц.

За българските потребители е важно, че дистрибуторът за страната и на Arris, и на Ruckus е един и същи – словенската компания DSC. Така че поне в това отношение партньорските канали се запазват.

Wi-Fi мрежите представляват все по-мащабна част от корпоративните мрежи, заменяйки кабелните Ethernet връзки до бюрото в повечето нови офисни пространства. Ruckus продава оборудване и на предприятия, и на телекоми, включително кабелни оператори, които продават WiFi като услуга на своите бизнес потребители, заяви Рабиновиц. Придобиването ще помогне на Arris да разшири своя бизнес с операторите, които да достигнат и до предприятия, а не само до домашните абонати, каза той.

Ruckus е сред първите компании, които проучват частните клетъчни мрежи. Тя провежда изпитания в реални условия на вътрешносградна LTE система, наречена OpenG, която работи в честотния диапазон 3,5 GHz, част от споделен свободно радио спектър. С LTE мрежа, която не е заключен към даден оператор, би трябвало да е по-лесно да се предоставя добро клетъчно покритие вътре в сградата, казва Рабиновиц. Мобилните устройства обаче се нуждаят също от радиочипове за обхвата 3,5GHz, но през 2020 г. подобни мрежи ще бъдат стандартно допълнение към Wi-Fi, прогнозира той.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас