Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
21 фев
2017
 
 

Платформата Medal обединява програми за лоялност у нас

Платформата Medal свързва 3 вида участника – крайни потребители, бизнес организации и неправителствени организации.

3188 прочитания

Много от съвременните активни работещи потребители ползват разнообразни програми за лоялност. При някои от тях те представят в обектите партньори на съответната програма пластмасова карта, чрез която доказват членството си в тази програма. Други изискват запомняне само на съответния идентификационен код, а трети – използване на кода за генериране на ваучер за отстъпка.

Новата българска платформа Medal предлага обединяване на всички тези карти за лоялност чрез цялостно базиране на системата на мобилен телефон.

Платформата, наречена коалиционна програма за лоялност от ново поколение, е създадена за събиране и използване на виртуални единици, наречени медали. „Medal обединява на едно място услуги за крайни потребители, бизнес клиенти и благотворителни организации“, обяснява Дора Василева, маркетинг мениджър и продуктов мениджър на Medal.

Прочетете още: Проучване ще оцени икономическия потенциал на малките ИКТ компании

Платформата Medal свързва 3 вида участника – крайни потребители (наричани членове), бизнес организации (наричани търговци) и неправителствени организации (наричани благотворителни организации). Всички те обменят помежду си медали, като 100 медала се равняват на 1 лев.

Платформата Medal предлага 2 групи услуги:

  1. Събиране и използване на медали, предназначена за членовете (Medal Wallet);

  2. Маркетинг (Medal Marketing) и продажби (Medal Sales), предназначени за търговците и благотворителните организации.

Всеки от участниците регистрира свой универсален профил в TIDIT, който служи за активиране на желаната от него услуга - Medal Wallet, Medal Marketing, Medal Sales и Medal Connect.

Услугата Medal Wallet е за събиране и използване на медали, предназначена за членове, базирана на мобилен телефон. Потребителите събират медали, докато пазаруват, плащат сметките, посещават търговски обекти, пишат продуктови ревюта, отговарят на анкети, препоръчат услуги, абонират се за услуги. Основно предимство на Medal Wallet е, че всички медали от различните търговци се събират в един портфейл. „Той може да е индивидуален или семеен, при който родителите имат възможност за контрол върху разходването на виртуалните единици от страна на децата си“, обясняват от платформата.

Услугата Medal Marketing дава възможност на търговците да изграждат потребителска лоялност у клиентите си. Тя помага за по-доброто опознаване на аудиторията им, сегментирането й и стимулиране на желана активност от тяхна страна.

Medal Sales представлява нов канал за продажби чрез награди под различна форма – стоки и услуги, ваучери и дарения. Услугата улеснява търговците чрез популяризиране на марката им, привличането на нови клиенти и задържането на настоящите.

Всеки член и търговец в Medal има възможност да подпомогне неправителствена организация, членуваща в платформата, чрез даряване на събраните медали. От своя страна, благотворителните организации получават реални пари, с които имат възможност да подпомогнат каузите си.

Иновативността на Medal Wallet се крие във възможността да пазаруваме от много и различни търговци, получавайки добавена стойност под формата на медали, които се трупат на едно място. От друга, платформата е изцяло базирана на мобилния телефон и ни спестява няколко карти в портмонето и риска да не носим необходимата в момента на пазаруване“, допълва Дора Василева.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас