Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
21 фев
2017
 
 

Experian: $2 трлн. загуби заради мошеничество през 2020 г.

2142 прочитания

42% от топ мениджърите на едри компании считат мошеничеството за второ по значимост препятствие за ръста на бизнеса. Това сочат резултатите от изследване, проведено по поръчка на Experian. (На първо по негативно въздействие, очаквано, е конкуренцията.) В него са участвали около 400 представители на висшето ръководство в компании от Европа, Близкия изток и Африка.

Резултатите сочат още, че много мениджъри не осъзнават как да намерят баланс между процедурите по предотвратяване на мошеничества и комфорта на клиентите. По-голямата част от тях дори не считат, че използваните в тяхната организация процеси за противодействие са достатъчно ефективни.

Прочетете още: Experian пусна игра-симулация за оценка на кредитния риск

Над три четвърти (77%) от генералните директори признават, че съществуващите стратегии за борба с мошеничество са неефективни. Едва около една четвърт (28%) от запитаните компании споделят, че разполагат със специално разработен и балансиран метод за противодействие, който не създава неудобства за порядъчния клиент.

По-малко от една трета (31%) от организациите осъществяват постоянно наблюдение на опитите за мошеничество, следят транзакциите на клиентите в реално време или имат достъп до източници на коректни данни.

В резултат почти половината (45%) от висшия мениджмънт на  компаниите планират усъвършенстване на аналитичните подходи с цел противодействие срещу некоректни действия. Те ще инвестират в нови технологии, включително софтуер за разпознаване на устройства.

Много ръководители осъзнават необходимостта да действат бързо тази насока, опасявайки се, че традиционните бизнес модели могат да станат невалидни в течение на идните 5 години.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас