Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
17 фев
2017
 
 

Amazon Echo и Google Home ще заменят домашния ви телефон

Телефонните обаждания вече стигат до Amazon Echo и Google Home, но компаниите предвиждат нови функционалности.

3583 прочитания

Умните говорители Amazon Echo и Google Home вече могат да включват осветлението ви, да настройват термостата, да възпроизвежда музика, дори да заключват умни ключалки August Smart Locks. Следващото умение на умния домашен високоговорител може да е доста иновативно – телефонни разговори. И Amazon, и Google изглежда търсят начини да добавят способността за иницииране и приемане на телефонни обаждания през съответния смарт говорител. Обаждането ще използват VoIP технология, подобна на други IP услуги като Skype, пише в. Wall Street Journal.

Преди VoIP обажданията да стигнат до умните колонки, компаниите трябва да се справят с някои логистични проблеми като какво да правя с обажданията до единния спешен номер (911 в САЩ). При набирането на спешния номер се изисква двупосочна гласова комуникация, но VoIP услуги като Skype досега са успявали да се измъкнат от изискванията за 911 в САЩ. Притеснението е, че ако хората започнат да използват своите смарт говорители вместо телефонната линия, те ще очакват да могат да се свържат с 911, нещо, което Amazon и Google изглежда се опитват да избегнат, пише вестникът.

Има още редица въпроси, например опасенията, че смарт говорителят би записвал тайно телефонните разговори. Освен това не е ясно как правоприлагащите органи могат да се доберат до тези обаждания. Има и чисто логистични въпроси за това кой е най-добрият начин за отговор или приключване на разговора.

VoIP може и да стигне до умните колонки до края на 2017 г., ако различните пречки бъдат премахнати. Но според статията в Journal тези услуги все още не са завършени. Amazon например обмисля пренасочване на телефонните разговори към мобилния телефон, подобно на начина, по който Cortana обслужва SMS съобщенията в Windows 10. Не е ясно също дали компаниите ще предоставят собствени VoIP системи или ще поканят трети страни като Skype да ги интегрират в умните говорители. За Google очевидното решение би било Google Voice, което наскоро бе преработено изцяло.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас