Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
17 фев
2017
 
 

Amazon Echo и Google Home ще заменят домашния ви телефон

Телефонните обаждания вече стигат до Amazon Echo и Google Home, но компаниите предвиждат нови функционалности.

1761 прочитания, 0 коментара

Умните говорители Amazon Echo и Google Home вече могат да включват осветлението ви, да настройват термостата, да възпроизвежда музика, дори да заключват умни ключалки August Smart Locks. Следващото умение на умния домашен високоговорител може да е доста иновативно – телефонни разговори. И Amazon, и Google изглежда търсят начини да добавят способността за иницииране и приемане на телефонни обаждания през съответния смарт говорител. Обаждането ще използват VoIP технология, подобна на други IP услуги като Skype, пише в. Wall Street Journal.

Преди VoIP обажданията да стигнат до умните колонки, компаниите трябва да се справят с някои логистични проблеми като какво да правя с обажданията до единния спешен номер (911 в САЩ). При набирането на спешния номер се изисква двупосочна гласова комуникация, но VoIP услуги като Skype досега са успявали да се измъкнат от изискванията за 911 в САЩ. Притеснението е, че ако хората започнат да използват своите смарт говорители вместо телефонната линия, те ще очакват да могат да се свържат с 911, нещо, което Amazon и Google изглежда се опитват да избегнат, пише вестникът.

Има още редица въпроси, например опасенията, че смарт говорителят би записвал тайно телефонните разговори. Освен това не е ясно как правоприлагащите органи могат да се доберат до тези обаждания. Има и чисто логистични въпроси за това кой е най-добрият начин за отговор или приключване на разговора.

VoIP може и да стигне до умните колонки до края на 2017 г., ако различните пречки бъдат премахнати. Но според статията в Journal тези услуги все още не са завършени. Amazon например обмисля пренасочване на телефонните разговори към мобилния телефон, подобно на начина, по който Cortana обслужва SMS съобщенията в Windows 10. Не е ясно също дали компаниите ще предоставят собствени VoIP системи или ще поканят трети страни като Skype да ги интегрират в умните говорители. За Google очевидното решение би било Google Voice, което наскоро бе преработено изцяло.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас