Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
15 фев
2017
 
 

Мнемоника стана на 8 години

3426 прочитания

8 години от създаването си навърши българската фирма за ИТ сигурност Мнемоника (Mnemonica). Тя е създадена в началото на 2009 г. и се състои от двама служители. Още първата година обаче компанията достига 1 млн. лв. оборот. Това я вкарва на 89 място в класацията „ИКТ Топ 100“ на Computerworld и й осигурява признание за най-добър партньор-дебютант на EMC.

В момента в Мнемоника работят 15 души, а оборотът й за миналата година е 7 млн. лв. През изминалата година екипът на фирмата е нараснал с 30% и тя се премести в нов, модерен и много по-просторен офис в София.

Вихрен Славчев по време на тържеството по случай рождения ден на Мнемоника.

Прочетете още: Мнемоника разшири екипа си и се премести в нов офис

По думите на Вихрен Славчев, изпълнителен директор на фирмата, една от основните причини успеха на Мнемоника е младежката дързост и упоритост, която той полага усилия да съхрани в нея. „Успехът не значи „аз“, а значи „ние“ – подчерта Славчев. – Всичко до момента не съм го постигнал сам. То е факт благодарение на цели я екип на Мнемоника.“

Наскоро компанията получи поредното си отличие. На 23 януари 2017 г. тя бе сред победителите на конкурса Forbes Business Awards 2016 в категорията „Клиентска политика“. Днес около 60% от клиентите на компанията са от сферата на телекомуникациите, 30% – от сферата на финансите, а останалата част са академични институции, компании с дейност в сферата на услугите и енергетиката и други.

„Наблюдаваме развитието на Мнемоника и се радваме на успехите на екипа. Заслужено признание е включването им в класацията Deloitte Technology Fast 50 CEE 2014, отличаваща 50-те компании в ИТ сектора с най-голям растеж на приходите през последните 5 години. От Мнемоника очакваме още много постижения, които ще допринесат както за разпознаваемостта на компанията, така и за ИТ сферата като цяло“, сподели Асен Димов, съдружник одит и управление на риска в Deloitte.

Тържеството по случай рождения ден на фирмата бе посетено от над 100 нейни приятели и партньори – представители на ръководни позиции от бизнеса, ИТ сферата и медиите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас