“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  осмос
15 фев
2017
 
 

»нди€ изстрел€ рекордните 88 сателита на стартиращата Planet Labs

ќбщо 104 сателита са изведени в орбита с ракетата Polar Satellite Launch Vehicle

2535 прочитани€

»ндийската ракета Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV-C37) изведе в  осмоса 88 сателита на компани€та за наблюдение и заснемане на «ем€та Planet Labs, като това ще даде възможност на стартиращата компани€ да „заснема ц€лата земна повърхност всеки ден“.

»ндийската ракета Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV-C37) изведе в  осмоса 88 сателита на компани€та за наблюдение и заснемане на «ем€та Planet Labs

ѕо-рано този месец Planet Labs сключи споразумение с Google за придобиването на бизнеса Terra Bella, включително сателитната група SkySat, “€ за€ви, че след приключване на сделката Google ще сключи многогодишен договор с Planet покупката на снимкови данни за «ем€та.

ѕрочетете още: »нди€ се включва в битката за комерсиализиране на космоса

—тартиращата фирма очаква, че нейните данни ще са полезни за разнообразни приложени€ като измерване на земеделски площи, мониторинг на природни ресурси, подпомагане на спешни екипи при природни бедстви€.

»зстрелването на PSLV-37 в ср€да сутрин бележи рекорд за индийската космическа програма, тъй като изведе в орбита 104 сателита, най-големи€т брой за една миси€. »зстрел€на от  осмически€ център Satish Dhawan в Ўрихарикота на едноименни€ остров в ёжна »нди€, ракетата PSLV-C37 е извела основни€ си товар, тежащи€т 714 кг сателит Cartosat-2 за наблюдение на «ем€та, както и 103 съпровождащи сателити, тежащи около 663 кг, на 505 км височина и синхронизирана със —лънцето орбита.

“ази орбита гарантира, че сателитът преминава всеки ден над една и съща част от земната повърхност по едно и също местно време.

—ъосновател€т на Planet Lab и главен директор стратегии на компани€та –оби Ўинглер каза, че след сегашното изстрелване компани€та ще разполага в орбита с над 144 сателита.

ќсвен че усп€ да миниатюризира своите сателити Dove и да се научи да ги произвежда масово, компани€та е изградила втората в света частна мрежа от наземни станции, специално създадена система за контрол на автономни мисии. “€ е създала огромна база със събираните снимки, разработила е и софтуерна платформа, ко€то осигур€ва бърз достъп до изображени€та на потребители, учени, правителствени и неправителствени организации, об€сни Ўинглер в онлайн публикаци€.

»ндийската организаци€ за космически проучвани€ (ISRO) каза, че освен сателита Cartosat-2, ракетата PSLV-37 е пренас€ла и 101 съпровождащи сателити, състо€щи се от по-малки наносателити, включително по един на  азахстан, »зраел, ’оланди€, Ўвейцари€ и ќбединени арабски емирства, както и 96 на —јў и два наносателита на самата ISRO.

Ќаносателитите на ISRO са модулни и тежат под 10 кг, като полезни€т товар е до 5 кг.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас