Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
14 фев
2017
 
 

В Русия инсталираха първата серия сървъри с тамошни процесори

Тя е предназначена за Министерството на вътрешните работи, като с новите машини са изградени центрове за данни, предлагащи висока защита срещу течове на информация и атаки.

3115 прочитания

Министерството на вътрешните работи на Русия (МВД России) е първият клиент на серия сървъри, базирани на руските процесори Елбрус (Ельбрус). Те са разработени от компанията ЗАО МЦСТ, а базираните на тях сървъри се доставят от държавната „Обединена приборостроителна корпорация“ („Объединенная приборостроительная корпорация“ – ОПК). Машините вече се използват от миграционните служби и други отдели на МВД.

По поръчка на Министерството на връзките и масовите комуникации (Минкомсвязи) на базата на новите сървъри са създадени инфраструктурни решения за миграционните служби, като част от проект за модернизация на държавната система за издаване, обработка и контрол на „паспортно-визови“ документи от ново поколение. Също така техниката е използвана и за създаване на център за обработка на данни за нуждите на федерална система биометрична идентификация, използвана при полицейски разследвания.

Прочетете още: Русия с официална забрана за чуждестранен софтуер в държавните органи

От ОПК коментират, че доставяните сървъри са със 100% руски произход и позволяват заместване на вносни такива. Създадена е и операционна система, която според корпорацията предлага интегрирани средства за защита срещу неупълномощен достъп. Допълва се още, че вече са доставени са няколко стотин машини.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас