Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сървъри
14 фев
2017
 
 

В Русия инсталираха първата серия сървъри с тамошни процесори

Тя е предназначена за Министерството на вътрешните работи, като с новите машини са изградени центрове за данни, предлагащи висока защита срещу течове на информация и атаки.

3572 прочитания

Министерството на вътрешните работи на Русия (МВД России) е първият клиент на серия сървъри, базирани на руските процесори Елбрус (Ельбрус). Те са разработени от компанията ЗАО МЦСТ, а базираните на тях сървъри се доставят от държавната „Обединена приборостроителна корпорация“ („Объединенная приборостроительная корпорация“ – ОПК). Машините вече се използват от миграционните служби и други отдели на МВД.

По поръчка на Министерството на връзките и масовите комуникации (Минкомсвязи) на базата на новите сървъри са създадени инфраструктурни решения за миграционните служби, като част от проект за модернизация на държавната система за издаване, обработка и контрол на „паспортно-визови“ документи от ново поколение. Също така техниката е използвана и за създаване на център за обработка на данни за нуждите на федерална система биометрична идентификация, използвана при полицейски разследвания.

Прочетете още: Русия с официална забрана за чуждестранен софтуер в държавните органи

От ОПК коментират, че доставяните сървъри са със 100% руски произход и позволяват заместване на вносни такива. Създадена е и операционна система, която според корпорацията предлага интегрирани средства за защита срещу неупълномощен достъп. Допълва се още, че вече са доставени са няколко стотин машини.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас