Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Човешки ресурси
13 фев
2017
 
 

Proxiad България ще назначи още поне 25 Java специалисти през 2017

Специалисти с Java умения се търсят и са софийския, и за пловдивския офис на френската ИТ компания.

3851 прочитания

Разработката и поддържането на Java базирани приложения са сред най-търсените умения в днешната ИТ среда. „Тенденциите сочат ясно все по-голямото приложение на Java в технологичната сфера“, обяснява Александър Балев, мениджър технически акаунти в българското поделение на френската ИТ компания Proxiad.

Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad България.

Именно по тази причина Proxiad България планира да увеличи екипите си от Java специалисти с до 30% през тази година, добавя Балев. „Търсим специалисти както за офиса ни в София, така и за този в Пловдив“, уточнява той. Към момента в тези екипи на Proxiad България работят около 80 специалисти с подобен профил.

Прочетете още: Софтуерна лаборатория ProxiHub бе открита в ТУ – София

Софийският офис нa Proxiad България

Нуждите на клиентите на Proxiad България от квалифицирани Java специалисти също растат. Основните проекти на компанията с Java stack са за клиенти като Boursorama (изцяло онлайн банка); Ariba/SAP (най-голямата бизнес търговска мрежа), Pay.on/ACI – компания за финансови и разплащателни услуги и интегриране на онлайн плащания, както и Lyra dental – иновативна технологична компания, водеща в дигиталната трансформация на денталната медицина.

„Днес ИТ пазарът в България изпитва все по-голяма нужда от подготвени кадри. Нашите предизвикателства също са насочени към идентифициране на подходящи специалисти и привличането им за нашите проекти“, коментира Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad България.

Голяма част от усилията на компанията са съсредоточени в развитието на стартиращите професионалисти още от образованието им. Proxiad България вече подпомага университетите в страната, където се преподава информатика, както и школите за програмиране. Компанията реализира успешно и стажантска програма, която предоставя на студентите възможност за кариерен път.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас