“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
13 фев
2017
 
 

Ќоминираха кандидатите за ДЌаградите на Ѕј»“У за 2016 г.

÷еремони€та по награждаване ще се проведе под патронажа и с участието на ѕрезидента на –. Ѕългари€ –умен –адев

2134 прочитани€

»звестни са вече номинираните кандидати в тазгодишни€ конкурс за „Ќаградите на Ѕј»““, избрани от общо 108 подадени кандидатури, съобщиха от »“ асоциаци€та.

¬тората важна новина за тазгодишни€ конкурс е, че новоизбрани€т български президент –умен –адев е приел поканата на Ѕј»“ да бъде патрон на инициативата. “ака той ще продължи традици€та държавни€т глава да подкреп€ »“ индустри€та, ко€то е най-бързо развиващата се в страната, добав€т от Ѕј»“. ѕоследните четири издани€ на „Ќаградите на Ѕј»““ се проведоха под патронажа на ѕрезидента –осен ѕлевнелиев.

 онкурсът ще отличи носителите на 12 награди в категориите „ѕублична администраци€ /държавна и общинска/, „ орпоративна и социална отговорност“, STARTUP компани€, ћобилни решени€, –азвлекателен софтуер, «начителен корпоративен » “ проект, »нтернет на нещата и —пециална награда за значим принос. ќстаналите 3 отличи€ са ќбразователна награда, ∆урналистическа награда, ћладежка наградa.

ѕрочетете още: 108 кандидатури за тазгодишното издание на ДЌаградите на Ѕј»“У

«а стартираща компани€ на 2016 г. например ще се състезават √ражданите ќќƒ, LeadersPlay ltd. и “икий ћобайл —олюшънс ќќƒ. –ешението за смарт билети Tickey е номинирано в категори€та за мобилни решени€ заедно с решени€ на јлтерко –оботикс и ћусала —офт. ¬ новата категори€ „»нтернет на нещата“ са номинирани 4 предложени€ – на јлтерко –оботикс, на » “ клуб - проект Adept, на ћусала —офт и на ѕро —март.

—ъгласно промените в регламента на конкурса тази година носител€т на —пециалната награда на Ѕј»“ ще бъде определен с решение на журито чрез вътрешни номинации.

ѕобедителите в 6-ото издание на „Ќаградите на Ѕј»““ за 2016 г. ще бъдат об€вени на официална церемони€, ко€то ще се проведе на 28 февруари 2017 г. в »Ќ“≈–ѕ–≈ƒ - —ветовен търговски център в —офи€.

ќсвен статуетките и грамоти, всички победители в конкурса получават и парични награди под формата на ваучери, срещу чи€то стойност имат възможност да закуп€т стоки или услуги от компании-членове на Ѕј»“.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас