“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ÷ифрова телевизи€
13 фев
2017
 
 

»спанската полици€ спр€ нелегален IPTV оператор

јкци€та в испански€ град ћалага е по сигнал на јнглийската висша лига.

3676 прочитани€

¬ладимир ¬ладков

»спанската полици€ е провела акци€ в офис в ћалага, за който е имало подозрени€, че хоства незаконен бизнес с онлайн излъчване на IP телевизи€.

јкци€та в испански€ град ћалага е по сигнал на јнглийската висша лига. —нимка: видео в YouTube на испанското ћ¬–

ѕрочетете още: јбонатите на IPTV в света растат и през третото тримесечие на 2015

‘ирмата Y Internet на двама британски граждани е предлагала неоторизирани абонаментни услуги за над 100 международни канала, н€кои от които са излъчвали футболни мачове от английската ¬исша лига (Premier League). јбонаментите са продавани на много от чужденците, които живе€т в района на ћалага.

јкци€та на полици€та (запис от не€ има в YouTube) е предприета съвместно с ¬исшата лига и с фирмата за сигурност Irdeto.

ѕри обиска в офиса са открити 5 от десетте служители на компани€та, включително системни€ администратор, който е бил натоварен с обслужването на сървърите. ћашините са използвани за предостав€не на незаконен достъп до каналите. «аловен е и »“ техник, отговар€щ за подготовката на незаконните устройства, а другите трима служители са били търговци на Y Internet.

ƒиректорът по правните въпроси на јнглийската висша лига  евин ѕлъмб е за€вил, че обиските, проведени от испанските власти, „са подкрепени в този случай от експертни€ опит на Irdeto. ““ова е положителен пример на сериозно отношение на правоприлагащите органи към пиратството и нарушаването на интелектуалната собственост. “ози подход е много важен за организации като јнглийската висша лига и други креативни индустрии, тъй като наши€т модел е да предвиждаме възможностите да продаваме права и да защитаваме интелектуалната собственост. »менно по този начин клубовете могат да инвестират в играчи и в мениджъри звезди, както и в стадиони от световна класа – нещата, на които се наслаждават феновете на нашето първенство“, добав€ той.

ѕо време на обиска е открита система за сигурност, ко€то е можела да предупреждава собствениците на незаконни€ бизнес във ¬еликобритани€, които са се опитали да премахнат доказателствата, свързващи ги с операциите.

“Ѕлагодарни сме на испанската полици€ за т€хната подкрепа и решителни действи€ срещу IPTV пиратството, за€в€ва ћарк ћълреди, старши директор „ ибер услуги и разследван舓 в Irdeto. - ўе продължим да работи в т€сно сътрудничество с нашите потребители, партньори и правоприлагащи органи за откриването, анализиране, разследването и прекрат€ването на всички типове пиратство, зас€гащо съдържанието по за€вка и излъчвани€ на живо. “ова е все по-гол€м проблем за собствениците на съдържание, “¬ компании и оператори от цели€ св€т.”

—ледовател в Irdeto е казал на полици€та, че отишъл в магазина в търговски€ център, където служителите му показали наличните устройства и услуги. “ой представил като доказателство закупените за €450 приемно устройство и премиум абонамент.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас