Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 фев
2017
 
 

Vivacom, Telenor и Мтел с отличия за доброволчество на служителите си

3109 прочитания

Награда „Златен знак за дарителство от работното място“ бе присъдена на служителите на Vivacom. Telenor пък спечели „Бронзов знак за дарителство от работното място“ за 2016 г. Оличията се присъждат от Фондация „BCause", Българската асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО), на компании, насърчаващи ангажирането на служителите към обществено значими каузи като част от политиката си за корпоративна отговорност.

Vivacom получава най-високото отличие за ангажираност на служителите за втора поредна година. 900 часа доброволен труд са положили хора от компанията през миналата година. За същия период от там са били дарени 310 хиляди лева. Над 2500 души (близо 40% от персонала), отделят всеки месец директно от заплатата си за дарение.

Vivacom провежда целогодишна кампания за постоянно дарителство „VIVA Help“ от средата на май 2015 г. Вътрешнофирмената инициатива набира средства в помощ на служители със сериозни заболявания. Ежегодната програма за доброволен труд „VIVACOM Cares“ също привлича стотици служители, които посвещават свободното си време на социални каузи, изискващи работна ръка – почистване на паркове, градини и еко пътеки, освежаване на интериора в социални домове, ремонтиране на детски площадки, участие в благотворителни базари с ръчно изработени сувенири или кулинарни изкушения.

Прочетете още: CheckPoint Cardio и VIVACOM със съвместна услуга за телемедицина

Telenor пък получава отличие за дарителство от работното място за трета поредна година. През 2016-та компанията спечели „Сребърен знак“, а oт 2015 г. телекомът подкрепя и една от най-популярните каузи на „BCause“ – “Готови за успех", като отпуска по 6000 лева годишно за образованието на младежи в неравностойно положение.

Освен дарителство по ведомост, като част от политиката за корпоративна отговорност, служителите на Telenor имат възможност да се включат и в програмата за корпоративно доброволчество. Основното й предимство е възможността за избор на кауза, която всеки служител смята за важна и интересна, обясняват от компанията.

Мтел получи сребърен знак „Отговорна компания - отговорни служители" на церемонията на 9 февруари. "Наградата е доказателство за желанието на служителите на Мтел да помагат и за положените от тях усилия в рамките организираните от компанията през 2016 година инициативи. Към тях се присъединиха близо 1 700 служители на Мтел, които даряваха по ведомост, участваха в благотворителни базари и доброволчески дни и кампании и се включиха в акция по кръводаряване", подчертаха от телеком оператора.

Отличието "Отговорна компания - отговорни служители" има четири категории – знак, бронз, сребро и злато, които се определят по измерими критерии – обем участващи служители като проценти от общия екип, действащите механизми в компанията за насърчаване и развиване на програмите за регулярно дарителство и възможностите, които работодателят осигурява за участие в такива каузи. Тази година за наградата се състезаваха над 15 компании.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас