Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
08 фев
2017
 
 

NetSafe стартира у нас с решения на Fortinet и IXIA

Дистрибуторът предлага безплатно обучение и отстъпки на партньорите си.

4019 прочитания

Владимир Владков

Решенията за сигурност на водещите американски производители Fortinet и IXIA представи специализираният в тази сфера дистрибутор NetSafe България. Компанията е поделение на румънския дистрибутор NetSafe Solutions и работи у нас от октомври 2016 г., заяви управителят на софийската фирма Пламен Цанков. Очаква се скоро да бъде назначен и технически специалист, който ще може да прави обучения на партньорите на български език.

Пламен Цанков, управител на Netsafe България

Прочетете още: В EMEA се предпочитат мултифункционални решения за сигурност

Централата на NetSafe е в Букурещ, а освен в София групата има поделение и в Хърватска. Дистрибуторът предлага продукти и услуги в целия регион, включително Румъния, Молдова, България, Хърватска, Сърбия, Словения, Черна гора и Албания, допълни Дору Манеа, генерален директор на NetSafe Solutions. Компанията е обучителен център за Fortinet и обучителен център за мрежова сигурност.

Дору Манеа, генерален директор на NetSafe Solutions, и управителят на българското поделение Пламен Цанков.

“NetSafe ще помага на своите партньори по време на всички етапи както чрез техническата компетентност на обучители и инженери, така и при предварителната продажба на продуктите, правилно оразмеряване на решението съобразно нуждите на клиента, каза Цанков. - Фокусирали сме се да подкрепяме вашите ежедневни продажби“, обърна се той към фирмите партньори.

За целта компанията поддържа добри складови наличности за най-продаваемите модели (например FortiGate 100 или FortiGate 60), като продуктите на склад обикновено са и на специална промоционална цена, но освен това подготвяме и специални пакети за създаване на цялостно решение, добави той. В момента складът е в Румъния и всеки продукт от него ще стигне до партньора до 3 дни с безплатен транспорт, обеща Пламен Цанков.

Дистрибуторът работи добре и с производителите. „Когато започнете да работите при даден клиент, ние регистрираме проекта с тяхна помощ, получаваме специални цени, които да са съобразени с бюджета на клиента“, обясни управителят на NetSafe България. През първото тримесечие на 2017 г. например компанията предлага комбинирано решение за малък и среден бизнес от мрежова защитна стена FortiGate и безжична точка за достъп за вътрешен монтаж FortiAP, като отстъпката е доста сериозна. „Така и клиентът получава точното решение, и партньорът може да реализира по-добра печалба от сделката, каза той. - При по-сложни инсталации можете да разчитате на нашия технически екип, който да направи предварителен план за по-добро представяне на възможностите и ползите от продукта, той да бъде настроен добре, така че клиентът да се убеди, че той ще му върши работа.“

Обучения

В София скоро ще заработи тренинг център със сертифицирани от производителя лектори. „Регулярно ще правим и работни срещи, за да ви запознаваме с някои тънкости при внедряването на решенията, ще организираме и работни семинари при ключови клиенти, ако имате нужда от такива“, каза Цанков. През март например предстои сертификационно обучение за Fortinet за технически специалисти (ниво NSE4).

След продажбата е осигурена 24x7 поддръжка от центъра в Букурещ, която в момента е на английски. Тикет системата дава проследяемост на решения. Поддръжката е безплатна за всички партньори, които са продали продукти, предлагани от дистрибутора. „Това не отменя гаранционната поддръжка от производителя“, обясни Цанков.

Безплатна проверка за уязвимости

Оторизираните партньори на NetSafe за продуктите на Fortinet ще могат да разчитат и на демонстрационно оборудване по програмата CTAP (от Cyber Threat Assessment Program), допълни Джордже Николеску, мениджър във Fortinet, отговарящ за партньорите в Югоизточна Европа.

Джордже Николеску, мениджър във Fortinet, отговарящ за партньорите в Югоизточна Европа.

Този доклад представлява едновременно маркетинг инструмент и средство, което помага и на партньорите, и на клиентите. На практика включва безплатно инсталиране на оборудване на Fortinet при клиента, което работи в продължение на 7 дни и непрекъснато изпраща данни за анализ до портала CTAP. На базата на тези данни се изготвят 3 вида анализи – за производителност на потребителите (например колко често се използва Facebook в работно време, каква част от времето работят корпоративни приложения и др.). Вторият анализ е фокусиран върху използваемост на мрежата, а третият е за превенция на заплахи. На портала са качени и примери за такива доклади от университети, каза Николеску.

Според него тази програма има огромно влияние в региона, тъй като на база на изводите от анализите партньорите могат да се позиционират като добри консултанти пред клиентите. Въпреки че клиентите не са задължени да купят Fortinet след края на теста, практиката показва, че в 50% от случаите партньорите имат шанс да продадат подходящо решение, което да се справи с открита уязвимост. Освен това по програмата CTАP системните интегратори получават „бонуси“ по кредитна карта.

Fortinet е създадена още през 2000 г. от основателя на NetScreen (от 2004 г. част от Juniper). Компанията с $1 млрд. приходи и годишен ръст от над 30% (необичайно в тези времена дори за ИТ фирма) има почти 300 000 клиента, включително водещите в света телекоми, банки, правителствени институции, отбрана. Има над 100 офиса по света, за регион ЕМЕА централата е в Ница, а за Югоизточна Европа е в Прага, където има и специалисти, говорещи на български, на румънски и др., каза Николеску.

Партньорите трябва да покрият задължителните сертификации NSE, които са налични през партньорския портал. За търговците обучението и изпитите по програмата на Fortinet са безплатни (нива NSE1, 2 и 3). За техническия персонал - нива NSE4 до NSE8 безплатно е само онлайн обучението в портала, което на практика е самоподготовка. Обучението в сертифициран тренинг център обаче (какъвто ще е българският) е платено, както и изпитът. Изпитите за тези нива (NSE4-NSE7) могат да се положат във всеки център от веригата Pearson Vue (изпитът също е платен). Най-високото ниво NSE 8 е за експерти по сигурността, като се полага изпит и практически тест в централата в Ница, допълни мениджърът.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас