Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
06 фев
2017
 
 

33% от над 7500 канали на SES са с HD качество

Близо 2500 HD канала се пренасят през платформата на сателитния оператор.

3898 прочитания

2495 HD канала разпространява през 2016 г. флотилията от спътници на сателитния оператор SES, което е със 7% повече от предишната година. Това означава, че днес около 27 % от HD каналите в световен мащаб разчитат на услугите на SES, заявиха от компанията.

Близо 2500 HD канала се пренасят през платформата на сателитния оператор.

„Същевременно повече от 60% от всички канали, доставяни от SES, се разпространяват във формат MPEG-4“, добавят от оператора.

Прочетете още: SES Astra: 70% от българите избират ТВ доставчик заради HD каналите

Само в Европа броят на HDTV каналите се е увеличил с 14% и вече надхвърля 750 канала. Освен това операторът подписва все повече споразумения за още по-голям капацитет, като в момента през платформата се предлагат 21 Ultra-High Definition (UHD) канала, докато през изминалата година те са били само 8. „Днес SES разпространява близо 50% от всички UHD канали, които се пренасят чрез сателит в глобален мащаб“, твърдят от оператора.

Изстрелването на спътника SES-9 и развитието на HD и Ultra HD са сред важните фактори за развитие на компанията на азиатския пазар, където тя заложи на диференцирана стратегия. Изстрелването на SES-10 и SES-15 по-късно през тази година ще допринесе за подобряване на бизнеса й в Северна и Южна Америка.

“С нарастването на броя канали, излъчвани в HD и Ultra HD, през 2017 г. и следващите години ще се наблюдава продължителен растеж и ускорено развитие на видео сегмента на SES”, коментира Фердинанд Кайзер, главен търговски директор на SES. - Настоящата ни програма за извеждане на сателити в орбита е активен двигател за това бъдещо развитие.“

Сателитният оператор разполага с флотилия от над 50 сателита в геостационарна орбита (GEO) и 12 сателита на средна земна орбита (MEO). Флотилията на SES включва система от сателити ASTRA с много добро DTH покритие в Европа.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас