Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
02 фев
2017
 
 

Viber посочи Джамел Агауа за свой изпълнителен директор

3419 прочитания

Джамел Агауа поема управлението на комуникационната услуга Viber. От 2015 г. компанията е без постоянен ръководител, когато нейният съосновател, Талмън Марко, формално я напусна, за да основе фирмата за споделено пътуване Juno.

Агауа се присъединява към сегашното ръководство и ще работи заедно с главния оперативен директор, Майкъл Шмилов. Въпреки, че е един от най-известните комуникатори, с около 800 млн. сваляния, ръстът на потребителите на Viber отбелязва застой.

Джамел Агауа

Прочетете още: Viber представи публични профили за бизнеса

„Viber продължава да играе водеща роля в еволюцията на мобилните приложения, осигурявайки безпроблемни гласови разговори през апликацията, в съчетание с мощни комуникационни функции и съобщения – споделя Агауа. – Много съм горд, че се присъединявам към екипа на Viber и заедно ще работим върху изпълнение на най-важната мисия – предоставяне на невероятно преживяване на потребителите в апликацията и бърза връзка с тези, които са важни за тях. Нямам търпение да поведа компанията в посока ускоряване на иновациите и гарантиране на нови възможности за висок растеж.“

„Заради този предприемачески дух, динамични лидерски качества и разбиране за бързо развиващите се пазари, имам големи очаквания към Джамел Агауа в качеството му на нов изпълнителен директор на Viber – обяви Хироши Микитани, председател и главен изпълнителен директор на Rakuten, която притежава услугатю. – Viber е едно от най-популярните приложения за комуникация в света и е основна част от разширяващата се екосистема от членове на групата Rakuten, която под ръководството на Агауа, ще продължи да допринася за постигането на нашата визия за глобални иновации“.

Джамел Агауа е френски гражданин, който от години живее и работи в Силиконовата долина. От 2012 г. той е заемал длъжността главен изпълнителен директор на MobPartner, глобална мобилна компания за технологични решения в областта на рекламата, придобита от Cheetah Mobile през март 2015 г.

Агауа е и съосновател на AchatPro, компания за предоставяне на софтуер като услуга, придобита от Hubwoo през 2008 г. Той също е бил и втори главен изпълнителен директор на B-Process, платформа за електронно фактуриране на принципа софтуер като услуга, придобита от Ariba през 2011 година.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас