“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  иберсигурност
02 фев
2017
 
 

HPE купи компани€та за »“ сигурност Niara

2984 прочитани€

Hewlett Packard Enterprise (HPE) придоби Niara, млада компани€, използваща машинно обучение и анализи на големи данни от корпоративни комуникации за откриване на заплахи защита на потребителите. ‘инансовите услови€ на сделката не се съобщават.

Niara работи в областта на анализите на поведението на потребители и устройства (User and Entity Behavior Analytics, UEBA). Ќейни€т софтуер разчита на базови модели на поведението на хората и машините, ползващи корпоративната мрежа, следейки за аномални и непосто€нни активности, които биха могли да означават заплаха за сигурността. ќт там посочват, че решението им може да засича компрометирани потребители, системи или устройства чрез агрегаци€ и сравн€ване на дори най-малките промени при използването на »“ ресурси.

ѕрочетете още: Hewlett Packard Enterprise купува SimpliVity за $650 млн.

ѕо думите на  ирти ћелкоте, старши вицепрезидент и генерален мениджър на HPE Aruba (както и коосновател на Aruba Networks) решени€та на Niara позвол€ват намал€ване на времето, необходимо за проучване на даден инцидент, от до 25 часа, при работа на ръка, до по-малко от минута. Ѕившата Hewlett Packard придоби специализирана в областта на безжичните комуникации Aruba през 2015 г.

—офтуерът за анализ на поведението на новопридобитата компани€ ще бъде интегриран в продукта ClearPass Policy Manager на Aruba. –ешението представл€ва платформа за управление на достъпа до мрежови ресурси в зависимост от рол€та на потребител€ или използваното устройство. ÷елта, по думите на ћелкоте, е превенци€ на заплахи в жични и безжични среди, както и в »нтернет на нещата (IoT).

«а главни€ изпълнителен директор, Ўрирам –амчандран, и вицепрезидента отговар€щ за инжеринга, ѕрасад ѕалкар, както и за н€колко други специалисти от Niara сделката е нещо като завръщане у дома. “е са част от екипа, разработил основните технологии в операционната система ArubaOS.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас