Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
31 яну
2017
 
 

Balkan Services внедри QlikView в родния производител на бойлери Tesy

2705 прочитания

BI (Business Intelligence) система вече подпомага вземането на управленски решения в българския производител на електрически бойлери и отоплителни уреди за дома Tesy. Използваният софтуер е QlikView, а внедрител е консултантската компания Balkan Services.

Според Tesy BI приложението съкращава намалява времето за изработване на справки и анализи в компанията и се осигурява възможност за графично визуализиране на информацията, с цел по-лесно представяне и възприемане. Системата предоставя информация, консолидирана от множество източници, като позволява бързо и прецизно да се правят сравнения на данни с отминали периоди и осигурява гъвкав апарат за създаване на т.нар. ad-hock анализи.

Прочетете още: Balkan Services: BI предоставя единна версия на истината

Преди внедряването на QlikView, справките и анализите, необходими на мениджмънта са се изготвяли посредством извличане на данни от Data Warehouse системата SAP BW в Excel. Едва след ръчна обработка от страна на ключови хора в компанията данните са били изпращани до крайните потребители (мениджмънт, финансов отдел, търговски отдел и др.).

След реализирането на проекта, нужните справки са налични всяка сутрин преди началото на работния ден. Предоставена е и допълнителна възможност за изготвяне на анализи в реално време.

По думите на Бюлент Юсмен, ИТ мениджър на Tesy, в рамките на проекта е било изградено тристранно партньорство между българския производител, екипа на Balkan Services и внедрителя на Data Warehouse системата.

Tesy е част от Фикосота холдинг, и има пет завода – три в Шумен и два в Смядово. Компанията е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и отоплителни уреди за дома. Реализира своята продукция в повече от 50 страни на 4 континента.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас