Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
31 яну
2017
 
 

Производителят на мотопеди Vespa направи робот иконом

Роботът Gita може да ви купи торта и да ви я донесе

3178 прочитания

Нека разгледаме следната ситуация. Излизате от супермаркета с 3 торби във всяка ръка и вече усещате, че ръцете ви отмаляват. Започвате да се чувствате като муле. Има една компания обаче, която се надява да промени това, разработвайки личен „карго“ робот, наречен Gita.

Роботът Gita може да ви купи торта и да ви я донесе

Роботът е създаден от Piaggio Fast Forward, дъщерна компания на италианската Piaggio Group, прочута с производството на мотопедите Vespa. Piaggio Fast Forward описва Gita (Джиита) като „автономно превозно средство, което разширява товарните възможности на човека“.

Прочетете още: EY чества 25 г. в България с визия за технологичното бъдеще

Роботът е висок 66 см и може да носи до 18 кг стоки със скорост 35 км. Може да следва човек или да се движи автономно в предварително нанесени на картата райони. Редица видео примери на YouTube страницата на компанията показва различни сценарии на ползване на Gita, включително вземане и доставка на пакет, носене на покупките от пазара, дори разхождане на куче.

Според съобщението на компанията Gita ще дебютира на 2 февруари в Кеймбридж, щата Масачузетс, когато ще бъдат съобщени повече подробности за робота. Piaggio Fast Forward ще доставя Gita на няколко различни пилотни B2B проекта, но предвижда и бъдеща употреба от крайни потребители.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас