Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
30 яну
2017
 
 

4 родни проекта за 3D печат са сред печелившите в конкурс на Ultimaker

3156 прочитания

Над 250 проекта от цяла Европа се включиха в състезание, организирано от холандския производител на 3D принтери Ultimaker. Официалният му старт бе даден през ноември, а на 27 януари бяха обявени победителите. Те са общо 50, като 24 от тях са от региона на Балканите, обявиха от местния представител на компанията – B2N (Б2Н). Четири от избраните проекти са от България: Университет по архитектура, строителство и геодезия; Математическата гимназия “Д-р Петър Берон”; Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” и основното училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Мирково.

Предизвикателството бе насочено към преподаватели, които искат да направят със своите ученици проект и да разкажат за него на Ultimaker. Предложението трябваше да е съвместимо с учебната програма и да е подходящо за екипна работа. Всички победители получат 3D принтери Ultimaker 3 или Ultimaker 2+ за своето учебно заведение, обучение в работата с машината от местния представител на компанията, както и консумативи за период от една година.

Прочетете още: Най-новият 3D принтер на Ultimaker бе представен в София

Целта на програмата, според производителя, е да се увеличат познанията, да се поощри креативността, както и да се разват умения в области като наука, инженерство, изкуство и математика. От Ultimaker допълват още, че образованието играе ключова роля във философията и политиката за развитие на компанията. Там вярват, че чрез него следващото поколение може да бъде подготвено за технологията на бъдещето.

B2N е официален представител за България и Балканите на компании за принтери, скенери, софтуер, консумативи и услуги като: Formlabs (Германия); Mcor Technologies (Ирландия); Artec Group (Люксембург); Ultimaker (Холандия); MarkForged (САЩ); Zortrax (Полша); 3D Systems (САЩ); XYZ Printing (Тайланд); Sharebot (Италия); Fuel3D (Великобритания); SolidThinking (САЩ); ColorFabb (Холандия); ProtoPasta (САЩ); и други.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас