Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
30 яну
2017
 
 

4 родни проекта за 3D печат са сред печелившите в конкурс на Ultimaker

1218 прочитания, 0 коментара

Над 250 проекта от цяла Европа се включиха в състезание, организирано от холандския производител на 3D принтери Ultimaker. Официалният му старт бе даден през ноември, а на 27 януари бяха обявени победителите. Те са общо 50, като 24 от тях са от региона на Балканите, обявиха от местния представител на компанията – B2N (Б2Н). Четири от избраните проекти са от България: Университет по архитектура, строителство и геодезия; Математическата гимназия “Д-р Петър Берон”; Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” и основното училище „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Мирково.

Предизвикателството бе насочено към преподаватели, които искат да направят със своите ученици проект и да разкажат за него на Ultimaker. Предложението трябваше да е съвместимо с учебната програма и да е подходящо за екипна работа. Всички победители получат 3D принтери Ultimaker 3 или Ultimaker 2+ за своето учебно заведение, обучение в работата с машината от местния представител на компанията, както и консумативи за период от една година.

Прочетете още: Най-новият 3D принтер на Ultimaker бе представен в София

Целта на програмата, според производителя, е да се увеличат познанията, да се поощри креативността, както и да се разват умения в области като наука, инженерство, изкуство и математика. От Ultimaker допълват още, че образованието играе ключова роля във философията и политиката за развитие на компанията. Там вярват, че чрез него следващото поколение може да бъде подготвено за технологията на бъдещето.

B2N е официален представител за България и Балканите на компании за принтери, скенери, софтуер, консумативи и услуги като: Formlabs (Германия); Mcor Technologies (Ирландия); Artec Group (Люксембург); Ultimaker (Холандия); MarkForged (САЩ); Zortrax (Полша); 3D Systems (САЩ); XYZ Printing (Тайланд); Sharebot (Италия); Fuel3D (Великобритания); SolidThinking (САЩ); ColorFabb (Холандия); ProtoPasta (САЩ); и други.

 

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас