Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
27 яну
2017
 
 

Gartner: Повечето притежатели на смартфони не купуват приложения

2816 прочитания

Повече от половината притежатели на смартфони изобщо не харчат пари за приложения (в това число транзакции, осъществявани вътре в софтуера), показва анкета проведена от Gartner. При тези, които все пак отделят средства, най-популярни са именно покупките „вътре“ в приложенията.

През 2016 г. обемът на тези транзакции е нараснал с 26%, докато покупките на приложения са се увеличили с едва 4 на сто. Като цяло потребителите предпочитат да плащат по-малки суми. Повечето мобилни приложения се продават за 1,99 долара. Интересното е обаче, че ако плащанията се осъществяват вътре в софтуера, то потребителите са доволни и са готови да заделят повече средства.

Прочетете още: През 2019 г. 20% от действията със смартфон ще стават с асистенти

Разходите за мобилен софтуер са свързани с пола и възрастта на потребителите, отчитат още от Gartner. Най-много харчат хора на възраст от 25 до 34 години (средно 19 долара на тримесечие при плащане вътре в софтуера и 13,40 долара при купуване на приложения). На второ място е поколението 35-44 години. С напредване на възрастта взимат превес предпочитания за закупуване на приложения директно от онлайн магазина.

Анализаторите отчитат още, че жените не само харчат по-малко за мобилен софтуер, но и по-малко го използват. В същото време те предпочитат приложения, позволяващи изпробване на функциите, преди покупка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас