Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Преносими компютри
27 яну
2017
 
 

Нови продукти образователната сфера от Dell EMC

4501 прочитания

Ново портфолио от компютри за образователната сфера, включващи специално създадени за класната стая лаптопи и 360-градусов конвертируем ноутбук, представи Dell EMC. В компанията считат, че в дигиталната ера нараства необходимостта от осигуряване на възможности за визуализация и креативно учене, а с това нараства и важността учители и ученици да работят с множество дисплеи в класните стаи. В тази връзка сред новите предложения са и два интерактивни дисплея за презентации и обща работа в класната стая.

Новите 11-инчови 2-в-1 конвертируеми лаптопи Latitude 11 (3189) със стилус Dell Productivity Active Pen (PN557W) и Chromebook 11 (3189), се адаптират към нуждите на уроците, като предлагат 360-градусова гъвкавост в режим „черупка“, „таблет“ или „палатка“, обясняват от Dell EMC. Стъклените повърхности на устройствата са подсилени Corning Concore Glass и Gorilla Glass NBT. Latitude 11 Convertible се предлага със 7-мо поколение Intel Celeron и Pentium процесори, а Chromebook 11 Convertible – с 6-то поколение Intel Celeron. Стилусът Dell Productivity Active Pen пък позволява водене на записки и правене на диаграми посредством естественото движение, наподобяващо писане на химикал върху хартия.

Dell Latitude 3189

Прочетете още: ИКЕМ ще съдейства за създаване на паралелки по електрическа мобилност

Latitude 11 и Chromebook 11 (3180) (нековертируеми модели) предлагат нов дизайн с ергономична клавиатура, чиито запечатани клавиши и сензорни падове са защитени от разливане на течности. Оборудвани са със 180-градусова панта за хоризонтално разпъване, позволяваща на учениците и учителите да се събират около едно устройство и заедно да разглеждат учебния материал.

Latitude 13 и Chromebook 13 (3380) са с по-голям (13-инчов) екран и с повече производителност за работа с новите STEM приложения. От компанията подчертават, че въпреки това машините предлагат целодневен живот на батерията – подобрение спрямо предишни поколения продукти. Опционална връзка с мобилен интернет (само за версията с Windows) позволява на образователните институции да поддържат свързано обучение, в случаите когато няма налична Wi-Fi връзка. Latitude 13 се предлага със шесто и седмо поколение Intel Celeron, Pentium, и до Core i5 процесори, а Chromebook 13 е наличен с шесто поколение Intel Celeron или Core i3 процесори.

Dell Chromebook 3189

Dell 55 и 86 4K (C5518QT и C8618QT) интерактивните сензорни монитори са най-новите попълнения в разрастващото се портфолио от големи дисплеи на Dell. Те са подходящи за обща работа в класни стаи и конферентни зали, позволяващи до 20 едновременни докосвания. За да отговори на нуждите на учителите, тези монитори са лесни за свързване и управление, с множество портове и опционална безжична свързаност посредством модула Dell Wireless Module.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас