Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
25 яну
2017
 
 

Подобна на LTE технология може да стане алтернатива на Wi-Fi

2158 прочитания, 0 коментара

Консорциумът MulteFire Alliance, в който влизат Qualcomm, Nokia, Intel, Cisco, Huawei и Ericsson, обяви излизането на първата версия на стандарта MulteFire (MulteFire Release 1.0). Той представлява подобна на LTE мрежа, която, също като Wi-Fi, използва само нелицензирани радиочестоти. Това означава, че технологията би могла да се използва като алтернатива на Wi-Fi, но с повече капацитет, подобрена сигурност и опростена процедура по предаване на сесии от мрежите на операторите.

MultiFire може да се използва в промишлени предприятия, когато е необходима бърза и надеждна безжична връзка или например на стадиони – за предоставяне на широколентов интернет за зрителите. Разработчиците подчертават, че с течение на времето може да се появи и вариант за домашна употреба.

Прочетете още: Нова Wi-Fi спецификация ще подобрява синхронизацията на устройства

От консорциума посочват още, че MulteFire ще е достъпна за всички, за разлика от LIE-Unlicensed, която е предвидена да работи както в лицензирани, така и нелицензирани честотни диапазони. LTE-U е критикувана и заради възможните смущения при работа в обхвата на Wi-Fi мрежи. При MulteFire е разработен механизъм за предотвратяване на подобни сценарии.

Възможностите на стандарта ще бъдат демонстрирани по време на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе от 27 февруари до 2 март в Барселона, Испания. В средата на годината от MulteFire Alliance се надяват да стандартизират процеса по сертификация на оборудване и да започнат изпитания.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Дмитри Черевик: Цел №1 за местния офис на Progress е растежДмитри Черевик: Цел №1 за местния офис на Progress е растеж

ПРОФИЛ Progress е водещ доставчик на технологии за разработка и пускане на приложения. Компанията дава възможност на независимите софтуерни вендори да създават и пускат приложения за бизнеса, включващи когнитивни възможности, които чрез ...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас