Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
25 яну
2017
 
 

Cisco купува компания за управление на софтуерни системи за $3,7 млрд.

2479 прочитания

Cisco Systems се е съгласила да придобие AppDynamics за сумата от 3,7 млрд. долара. Сделката бе обявена дни преди първичното публично предлагане AppDynamics, което трябваше да стартира на 26 януари. В плановете на компанията влизаше излизане на борсата в рамките на 2017 г. Приключването на сделката се очаква до края на април.

AppDynamics предлага продукти за управление на софтуерни системи, даващи на клиентите информация за работата на техните бизнес системи. Това са важни показатели, тъй като съвременните компании разчитат на компютърни системи за най-различни процеси.

Прочетете още: Ericsson и Cisco разширяват съюза си в посока Wi-Fi

Според Cisco новата й придобивка ще работи като независимо поделение, под ръководството на настоящия си главен изпълнителен директор Дейвид Уадуани. Неговият екип ще докладва директно за Роуан Тролъп, старши вицепрезидент и генерален мениджър на поделенията за Интернет на нещата и за приложения в Cisco.

По негови думи комбинацията между двете организации ни позволи да предлагане на пълна видимост за работата на клиентските системи – от мрежата до приложенията. „В комбинация с решенията за сигурност и възможността за мащабиране пък ще изведат бизнес резултатите на ново ниво“, заключва Тролъп.

При последния кръг от частно финансиране AppDynamics бе оценена на 1,9 млрд. долара. Очакваната сума в рамките на първичното предлагане вероятно щеше да е под тази сума. Т.е. Cisco купува компанията с висока надценка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас