Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
24 яну
2017
 
 

Нови ръчни баркод скенери от Zebra за търговски обекти

3164 прочитания

Нови серии скенери за двумерни баркодове пуска на пазара Zebra Technologies. Според компанията с новите модели тя вече разполага с подходящ продукт за всеки клиент в сферата на търговията, без значение от конкретното приложение и ценови изисквания.

DS8100 е баркод скенер от висок клас, част от чиито най-забележителни характеристики са бързината и разстоянието на сканиране. Серия 8100 предлага 800 MHz микропоцесор, сензор с висока резолюция и патентованата PRZM технология на Zebra. Четецът има обхват на сканиране до 61 см и ярка точка за прицелване – касиерът може да сканира продуктите директно от количката на клиента.

Zebra DS8178

Прочетете още: Zebra пусна професионални компютри приличащи на смартфони

Безжичният модел от серията – DS8178, притежава PowerPrecision+ smart батерия, която прави възможно непрекъснато сканиране в продължение на 24 часа, без нужда от зареждане. Според Zebra DS8178 е единственият скенер от този клас, който разполага с индикатор за статуса на батерията и подробна информация с метрики и показатели за всяко сканиране.

2D баркод скенерите Zebra DS8100 разчитат Digimarc баркодове – т.нар. баркодове на бъдещето. Digimarc технологията представлява печат на баркодове върху цялата повърхност на продукта. Тези баркодове, обаче, са невидими за човешкото око. Използването на Digimarc баркодове елиминира нуждата от прецизно насочване на скенера към баркода и така значително се намалява времето за сканиране.

DS8100 поддържат и т.нар. Multi-code Data Formatting (MDF). Тази технология позволява да се сканират множество баркодове с едно натискане на бутона и да се изпратят само необходимите на потребителя баркодове и то в зададената от него последователност.

Друга отличителна черта на DS8100 е възможността да прави снимки с висока резолюция на цели страници – 8.5х11 или А4. Информацията се прехвърля в подходящ електронен формат, благодарение на което се спестява от закупуването на документен скенер.

 

Zebra DS2200

Другата нова серия баркод скенери, Zebra DS2200, пък е нискобюджетно решение за преминаване от линейни към двумерни баркодове, подходящо за малки и средни по размер компании. Новият четец е създаден на базата на успешния и LS2208. DS2200 запазва цената, но подобрява функционалността на LS2208, като в същото време добавя възможност за използване на 2D баркодове, обясняват разработчиците. Всички кабели и аксесоари на LS2208 са съвместими с DS2200.

 

DS2200 се доставя до клиента предварително конфигуриран и готов за употреба в почти всички приложения. Благодарение на иновативната технология, наречена Scan-to-Connect, безжичният скенер DS2278 се свързва с всякакво мобилно устройство с Bluetooth (компютър, телефон, таблет) с една единствена стъпка. При включване на скенера към POS системата, той ще бъде автоматично идентифициран и свързан.

Новите баркод скенери се предлагат в два модела: жичния DS2208 и безжичния DS2278. Без значение кой от двата модела се използва, при поставяне на скенера на стойката, той автоматично превключва режима и започва да работи като настолен, без да се налага промяна в настройките.

Безжичният DS8178 и жичният DS2208 вече са в продажба. Жичният DS8108 ще се предлага от април 2017, а безжичният DS2278 - от август 2017.

Баркод Системи България, като партньор на Zebra Technologies от най-високо ниво, вече предлага новите устройства на българския пазар.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас