Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
24 яну
2017
 
 

Непознати създаваха заедно игри на Plovdiv Game Jam 2017

2318 прочитания

Програмисти, графични дизайнери, художници и любители, без да се познават предварително, бяха предизвикани от организаторите на Plovdiv Game Jam 2017 да се разпределят в отбори и да заработят екипно по създаването на компютърни и бордови игри. Събитието се проведе в сградата на Технически Университет – София, филиал Пловдив в периода 20-22 януари 2017 г. То бе подкрепено от компаниите Programista;, Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Cooolbox и SiteGround.

Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – голямо събитие за разработка на игри. Всяка година темата на състезанието се пази в тайна до последния момент и е една и съща за всички участници по целия свят. Тазгодишното предизвикателство беше на тема „Waves“ („Вълни“). Близо 20 прототипа на игри бяха създадени от отборите за по-малко от 48 часа. Технологиите, с които се разработиха прототипите, са Unity 3D, Unreal Engine, SDL, Javascript, WebGl, RPG maker и др.

Прочетете още: Vivacom пусна безплатно мобилна игра на Империя Онлайн

Победители тази година в категория Компютърна игра са отборът Rocket Launcher Dolphins. Те разработиха играта Persistence. Главният герой е лисица с махмурлук, изоставена на самотен остров след тежък запой. Вълни заливат острова и лисицата трябва да използва различни материали около нея, за да построи кула и да се спаси от вълните. Категория Бордова игра беше спечелена от Dramatic Day Winners с играта Elemental Waves.

Събитието предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Популяризация на VR (виртуална реалност) проект с 0 лева и възможности за индустрията са само част от темите, които дискутираха участниците с лекторите Нед Недялков, Стоян Николов, Виктория Викторова, Борис Стоянов, Виктор Кетипов, Петър Димитров, Николай Узунов, Георги Динчев, Колорадо Старк и Димитър Цапрев. Водещ на събитието беше стриймърът Константин Кънев, по-известен като NoThx.

В България, през 2017 г. събитието се проведе в още четири града – София, Бургас, Варна и Габрово. Следващото издание на инициативата ще бъде в началото на 2018 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас