Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Софтуер
24 яну
2017
 
 

ABBYY представи 14-та версия на софтуера си за разпознаване на текст

3540 прочитания

Александър Главчев

Нова версия на популярния софтуер за оптично разпознаване на текст от сканирани и PDF документи FineReader пуска на пазара руската компания ABBYY. След последната версия 12, която бе представена в началото на 2014 г., разработчиците скачат директно на 14, за да избегнат числото 13.

От компанията позиционират продукта си като единно решение за решаване на всички проблеми, свързани с разпознаването на текст в съвременния офис. FineReader 14 заема междинна позиция между класическия PDF софтуер и „обикновените“ OCR (Optical character recognition – оптично разпознаване на символи) решения. В сравнение с PDF, новият продукт на ABBYY добавя възможности като разширени опции за сравняване на два документа или автоматично конвертиране на съдържанието на дадена папка. В сравнение с класическите OCR решения пък, FineReader 14 има възможности за търсене и коментиране на съдържание от дадения документ.

Прочетете още: Защо хартията все още господства в офисите?

Последната опция позволява съвместна работа върху документи, без модификация на изходния PDF файл. Също така е добавена и възможност за работа с интерактивни формуляри и е улеснено „ваденето“ на елементи като таблици и изображения. Тези възможности са насочени към професионалната употреба на софтуера.

Функцията за сравняване на документи работи и със сканирани копия. Поддържат се 35 езика, сред които и български. Налице са и възможности за сравняване само на определени детайли, където е важната за дадения потребител информация.

Сред интересните нововъведения е и възможността за разпознаване на едноредови математически формули.

Софтуерът се предлага в три версии: Standard, Corporate и Enterprise. Функцията за сравняване на документи не е налична в първата от тях. Разликата между двата професионални варианта е в очакваното натоварване. Corporate е предвидена за автоматично обработване на до 5 хил. страници месечно, а Enterprise – за 10 хил. Също така, според разработчиците, последната версия предлага и около 1,8 пъти по-висока производителност, поради възможността за работа с 4 процесорни ядра. Corporate вариантът поддържа работа с до 2 ядра.

Налице са няколко възможности за придобиване на Corporate и Enterprise лицензи. Освен стандартното придобиване на лицензи за дадения брой потребители от ABBYY са предвидили и по-гъвкави възможности за компании, в които служителите не се нуждаят от софтуера постоянно, като например заплащане на базата на максимален брой хора, работещи едновременно с него. FineReader 14 може да се инсталира и на терминален сървър, като потребителите получават достъп до приложението по мрежата.

От компанията предлагат и специални цени за учебни заведения и държавни структури. Последната опция е валидна само на територията на ЕС.

Според изследване на IDC 80 на сто от компаниите зависят поне отчасти от хартиения носител. 25% от работата на работниците на знанието е свързана с хартия. По данни на ABBYY, на между 75-90% работещите в офиси се налага да преписват данни от хартия на компютъра.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас