Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Операционни системи
24 яну
2017
 
 

Microsoft възстанови безплатното надграждане до Windows 10 за SMB

Това е още един ход да се накарат потребителите да плащат за абонамент за софтуер.

3943 прочитания

Миналата седмица Microsoft възстанови безплатното надграждане до Windows 10, но предложението е насочено към малки и средни предприятия, които са пропуснали предишната оферта.

Microsoft възстанови безплатното надграждане до Windows 10 за SMB

„Компанията разширява безплатното надграждане в този сегмент, за да помогне на тези потребители да получат Windows 10“, заяви Уес Милър, анализатор в Directions on Microsoft, специализирал се в сложните лицензни правила и практики на технологичната компания.

Прочетете още: Топ тенденции при персоналните компютри през 2017 г.

Подобно на 12-месечната сделка за надграждането, която приключи през август м.г., новата оферта важи за персонални компютри, работещи с Windows 7 или Windows 8.1. Но новата програма е ограничена само до определена група потребители. Само фирми, които са подписали вече абонаментен план тип Windows Enterprise, могат да се възползват от безплатното надграждане.

„Потребителите, абонирани за Windows 10 Enterprise E3 и E5, както за Secure Productive Enterprise E3 и E5, могат да надградят своите PC-та и други устройства под Windows 7 и Windows 8.1 до Windows 10, без да се налага да купуват отделен лиценз за надграждане“, написа в блога на компанията Ник Филингам.

Абонаментите Windows 10 Enterprise E3 и E5 струват съответно по $7 и по $14 на потребител месечно, а годишно - $84 или $168. За разлика от предишното лицензиране на Microsoft, което предоставяше перманентно лицензиране на операционната система на база на устройство, абонаментите E3 и E5 са лицензи на база потребител, като са нужни плащания, за да работи операционната им система. Microsoft представи тези планове през юли и започна да ги продава от есента.

Преди това Филингам беше обявил, че абонаментните планове са насочени към потребители, които не искат да подпишат дългосрочно лицензионно споразумение“ По-големите потребители, особено големите предприятия, обикновено си купуват Windows и други продукти на Microsoft с подобни споразумения.

За да има право да се абонира за Windows 10 Enterprise E3 или E5, които се предоставят чрез програмата „Cloud Solution Provider“ (CSP), обикновено от риселъри на Microsoft, устройствата на потребителите трябва вече да работят под Windows 10 Pro. Малки и средни фирми можеха да надградят до тази версия от Windows 7 Professional или Windows 8.1 Pro по време на предишната едногодишна оферта, или да си купят нови устройства, вече снабдени с Windows 10 Pro.

Новата сделка се фокусира върху потребители, които все още имат системи Windows 7 и Windows 8.1, или машините не са били подменени с по-новия хардуер.

Microsoft каза, че лицензът за Windows 10 Pro, придобит чрез безплатното надграждане, е „вечен“ и е свързан със специфичното устройство. „Това означава, че лицензът няма да изтече или да бъде анулиран, ако потребителят предпочете да сложи край на облачния си абонамент за Windows по програмата CSP“, допълва Филингам.

Тъй като надграждането се представя като предимство за абоната, потребителите вероятно трябва да надградят своето PC още веднъж – от Windows 10 Pro до Windows 10 Enterprise, а след това ако устройството се ползва от служител, който не е покрит от абонамент E3 или E5, ще се плаща по $7 или $14 на месец, за да може потребителят да стартира системата.

Computerworld

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас