Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
20 яну
2017
 
 

Мрежата за поточно видео на Evolink мигрира към HTML5 и SSL

Всички поточни видео услуги на оператора преминават към HTTP/S от 2017 г.

3227 прочитания

Еволинк e мигрирала всички свои поточни видео услуги (видео стрийминг) от Flash към HTML5 и SSL, съобщиха от българския оператор. От началото на 2017 г. компанията спира развитието Flash базирано разпространение на видео съдържание, следвайки световните технологични тенденции.

Мрежата за поточно видео на Evolink мигрира към HTML5 и SSL

„Основно предизвикателство при онлайн видео стрийминга е съвместимостта с всеки екран (т.е. с всяко клиентско устройство), както и сигурността на съдържанието. Адресирайки тези две цели, Еволинк преминава към изцяло HTTP/S базиран видео стрийминг в цялата си мрежа за доставка на съдържание (CDN)“, обясняват от компанията.

Прочетете още: Eволинк ще излъчи на живо маратона Обиколка на Витоша – 100 км

Според оператора, поддръжката на новите технологии ще помогне на клиентите да ползват много по-олекотен и гъвкав модел на видео излъчване на своето съдържание и същевременно да подобрят изживяването за своите зрители. На практика CDN мрежата осигурява поточно видео към всякакви видове екрани – на компютри, смарфони, таблети, игрови конзоли, цифрови ТВ приемници смарт телевизори и други, без да има нужда от инсталация на допълнителен plug-inи и във възможно най-олекотен формат.

Освен това Еволинк е активирала и версия 2 на своя пакет с инструменти за видеосигурност. „Компаниите, публикуващи онлайн видео чрез Еволинк CDN, могат да разчитат, че тяхното съдържание ще се достъпва само от потребителите, до които е адресирано, и само по логиката за достъп до съдържанието, която са заложили те“, обясняват от оператора.

Тези средства за защита включват параметри като Time to Live, географски ограничения, MD5 Hash string, заключване на URL/домейн и Expiration Parameter. С тяхна помощ клиентите на Еволинк автоматизират процесите по защита на своите онлайн излъчвания чрез удобни интерфейси API директно на ниво CDN. Допълнително ниво на защита се реализира чрез използване на SSL протокол за всяка стрийминг сесия“, допълват от компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Rittal достави 18 000 IT шкафове на Microsoft през 2017 г.

Конферентната зала в центъра за данни на MS Azure вече демонстрира най-новите продукти на Rittal

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас