Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Комуникации
20 яну
2017
 
 

Avaya обяви банкрут в САЩ, пренасочва се към софтуер и услуги

4855 прочитания

Доставчикът на мрежови продукти и решения за съвместна работа Avaya обяви банкрут, като от компанията нарекоха стъпката част от преориентацията си от хардуер в посока софтуер и услуги.

Avaya стартира през 2000 г. като дъщерна компания на Lucent Technologies за корпоративни мрежови продукти, телефонни централи и решения за колцентрове. Навлизането на мобилните телефони и облачните инструменти за комуникация, както и тесният пазар за корпоративно мрежово оборудване, я принудиха да промени фокуса си.

Прочетете още: National Instruments събра конкуренти в нова IoT лаборатория

От там планират да продължат работа по време на фалита, благодарение на оперативни приходи и на 725 млн. долара финансиране, което все още трябва да бъде одобрено от съд, специализиран по такива дела, в САЩ. Филиалите на Avaya в други страни няма да бъдат засегнати.

Компанията планира да съхрани бизнеса си свързан с контактни цeнтрове, за който се появиха слухове, че може да бъде продаден.

Обявяването на несъстоятелност ще позволи на Avaya да намали дълговете и лихвените си разходи, касаещи капиталова структура на повече от 10 г. – от времето когато компанията бе доставчик предимно на хардуер. По думите на нейния главен изпълнителен директор, Кевин Кенеди, бизнесът й се развива добре.

Преди дни Avaya обяви 3,7 млрд. долара оборот за финансовата 2016 г., приключила на 30 септември. Този резултат е с 9 на сто по-нисък спрямо предходната година. Оперативните загуби на компанията са 262 млн. долара. От там допълват, че ако не се броят някои еднократни разходи, то тя би излязла на печалба с 756 млн. долара.

Както много от останалите играчи в сферата на мрежите и решения за съвместна работа, Avaya гледа към софтуерно-дефинираните мрежи, Интернет на нещата и облачните платформи, работещи с широк кръг устройства чрез интернет връзка.

През октомври компанията обяви цялостна платформа за колаборация, наречена Avaya Equinox, поддържаща гласови комуникации, видео разговори, обмяна на текстови съобщения, съвместна работа онлайн и стрийминг на събития. Equinox работи на мобилни устройства, персонални компютри, както и на Avaya Vantage – устройство подобно на телефон, но оборудвано с голям екран, на който могат да се изобразяват различни приложения. Компанията обяви и пакет за софтуерна разработка (SDK) за интегриране на новия продукт с решения за съвместна работа.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас