“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | –оботи
19 €ну
2017
 
 

»нтерактивен уеб сайт създава аватари за децата

—пециалната ДсъставкаУ #–еактифактор е вдъхновена от попул€рна анимационна поредица по Cartoon Network.

2978 прочитани€, 0 коментара

јктрисата Ќад€ ѕетрова (NADIA) в партньорство с телевизионни€ канал Cartoon Network е създала поредица от забавни видео примери, чрез които показва на децата как да бъдат по-добри в ежедневието, помагайки на близки и съседи. ¬с€ко момиче или момче може да намери сво€ #–еактифактор на интерактивни€ сайт powerpuffyourself.com и да си направи аватар, а след това да сподели снимка или видео с добър социално-отговорен пример.

јктрисата Ќад€ ѕетрова

—айтът допълва попул€рната анимационна поредица по Cartoon Network “–еактивните момичета“, а сегашната инициатива стимулира децата да прав€т добро в името на природата, използвайки сво€та уникалност и оригиналност, коментира NADIA.

ѕрочетете още: ѕрезидентът на —јў издига инициативата У омпютърни науки за всичкиФ

¬ поредицата „–еактивните момичета“ (заглавието на английски е Powerpuff Girls) 3 момиченца със супер сили винаги „бд€т“, за да спас€т света. ∆онглирайки със задачи като ученето на уроци, спас€ването на света преди часа за л€гане и залав€нето на гигантски чудовища, те доказват, че са точните хора да нос€т тези отговорности, об€сн€ват от Cartoon Network.

„ќсновната цел на кампани€та е да вдъхне увереност на подрастващите момичета и момчета да осъзна€т както сво€та уникалност, така и че т€ може да им помогне да направ€т света едно по-добро м€сто чрез реални действи€, разчитайки на сво€ #–еактифактор“, допълва актрисата. ¬ един от видео примерите т€ показва, че дори почистването на снега пред съседите може да помогне за това.

—пециалната съставка #–еактифактор е част от движението „ѕревърни ме в –еактивка“, което според анимационни€ канал е придобило световна попул€рност и в момента има над 12 милиона изтегл€ни€.  ъм сериала са разработени и купчина безплатни онлайн игри.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
“ќѕ100 Ќј “≈’ЌќЋќ√»„Ќ»“≈  ќћѕјЌ»»


—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
“од јнглин, Progress:  —офи€ има страхотна общност от софтуерни разработчици“од јнглин, Progress: —офи€ има страхотна общност от софтуерни разработчици

 онференци€та DevReach се завръща в —офи€, има месец до събитието, а всички билети вече са разпродадени, коментира главни€т евангелист на Progress.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас