Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
19 яну
2017
 
 

Алтерко оборудва кучета-спасители на БЧК с проследяващи устройства

5628 прочитания

Кучетата-спасители на Българския червен кръст (БЧК) получиха каишки с вградено проследяващи устройства. Алтерко Роботикс оборудва всички 23 кучета със своя най-нов продукт – GPS/GSM тракъра MyKi Pet. Устройствата работят със SIM карти, които са предоставени безвъзмедно от Мтел.

Димитър Димитров, Алтерко, и Радко Марков, ПСС.

Според компанията тракърите ще повишат не само сигурността на кучетата, но и на акциите, провеждани ежемесечно от спасителните служби на БЧК. Дарението бе направено на специално събитие, организирано от Планинската спасителна служба (ПСС), което се състоя на база „Алеко“ на Витоша. В рамките му бе проведена и демонстрация на спасителна акция с кучета пред медиите.

Прочетете още: CES 2017: Алтерко показа нов модел детски часовник – MyKi Touch

Димитър Димитров, Алтерко, и Радко Марков, ПСС.

„Изключително сме щастливи, че с нашия MyKi Pet и съвместно с Мтел ще можем да сме от полза на българските спасителни служби и по-специално на кучетата-спасители – сподели Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс, който лично връчи тракерите на Радко Марков, директор на ПСС. – Устройството е много леко, може да се прикачи към всяка каишка и благодарение на него водачът на кучето ще може да следи неговото местоположение в реално време на мобилния си телефон. Така водачът ще е винаги спокоен за безопасността на кучето.“

Алтерко Роботикс също организира и специално обучение за спасителите за работа с тракера MyKi Pet и използване на всичките му екстри. На базата на получената обратна връзка компанията разчита да подобри продукта и услугата в полза на всички негови настоящи и бъдещи потребители.

МyKi Pet тежи 28 грама и предлага влаго- и прахоустойчивост. Батерията му пък издържа до 5 дни с едно зареждане. Благодарение на специално мобилно приложение собственикът на домашния любимец може да наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона. Както при MyKi Watch – детският часовник на компанията, може да бъдат задавани зони на сигурност: „Домашна“ и „Разходка“. Ако животното напусне тези безопасни локации, то стопанинът му ще получи известие.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас