Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
18 яну
2017
 
 

Toshiba обмисля отделяне на производството на памети

3719 прочитания

Японската компания Toshiba обяви, че обмисля вариант да отдели бизнеса си с памети в отделна организация. Подчертава се обаче, че към момента няма взето финално решение.

Съобщението идва веднага след публикация на Nikkei Asian Rview, според която Toshiba обмисля продажба на дял от бизнеса си с полупроводници на Western Digital. Чрез тази стъпка компанията възнамерява да компенсира загуби в сферата на ядрената енергетика. Toshiba притежава Westinghouse Electric, чиято стойност спадна през последните години.

Завод на Toshiba в Йокаичи, Япония.

Прочетете още: Пазарът на 3D NAND памети ще расте с една трета годишно до 2022-ра

Toshiba може да продаде около 20 на сто от бизнеса си с памети за 2,65 млрд. долара. Според споменатата статия компанията обмисля и предлагане на акции на поделението на стоковата борса.

Въпросният отдел работи върху иновативни технологии като 3D flash, като оперира в областта на твърдотелните памети от 1984 г. „Също така той произвежда и продукти като карти памет с Wi-Fi възможности и USB „флашки“.

През 2015 г. Western Digital придоби SanDisk, която бе дългосрочен партньор на Toshiba. Двете компании работеха заедно върху производството на енергонезависими памети. Партньорството предостави на SanDisk сатбилни доставки на NAND чипове, включително най-моредните 3D NAND.

По време на сделката Western Digital обявиха, че придобиването на SanDisk ще позволи на компанията да се интегрира вертикално в NAND пазара и да си осигури дългосрочен достъп до твърдотелни технологии за съхранение на данни на по-ниска цена. Същият стимул вероятно стои и зад цитирания интерес за придобиване на част от поделението на Toshiba.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас