Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
16 яну
2017
 
 

Arris International ще купува мрежовия бизнес на Brocade?

Сделката би позволила на Arris да предлага безжични широколентови устройства от висок клас.

2706 прочитания

Бизнесът с мрежово оборудване на Brocade Communications Systems е привлякъл вниманието на производителя на телекомуникационно оборудване Arris International, според статия в Reuters.

В статията се споменава, че се водят преговори за „бизнеса с мрежово оборудване“ на Brocade, оценен на около $1 милиард. Ако двете компании се споразумеят, това би позволило на Arris да предлага безжични широколентови устройства от висок клас.

В статията се допълва още, че „неназовани източници, запознати с преговорите“ са заявили, че Arris не води разговори за покупката на нито едно от другите поделения на Brocade, които включват софтуер, центрове за данни и комутатори.

Прочетете още: DSC 2016: Цифрова трансформация и кибер защита на бизнеса

Щатската компания Arris произвежда електроника, използвана от кабелни и сателитни оператори, а пазарната й капитализация е около $5,53 млрд. През миналата година тя купи британския си съперник Pace за $2,1 милиарда.

Източниците на Reuters обаче добавят, че Arris е „само една от компаниите, с които Brocade говори за прехвърлянето“, така че не е ясно чия оферта ще надделее.

Решението се очаква в края на януари, когато ще има повече светлина за бъдещето на дружествата на Brocade, включително Ruckus Wireless.

У нас и Arris, и Ruckus Wireless (като част от Brocade) се предлагат от регионалния дистрибутор DSC, който има представителство и в София.

В края на миналата година излезе съобщение, че Broadcom има намерение да придобие Brocade за $5,9 млрд,., за да разшири своя бизнес с решения за съхранение. Производителят на чипове оповести публично намеренията си да продаде мрежовия бизнес на Brocade.

Broadcom раздели бизнес на Brocade на 3 части – IP базирани безжични и кампусни мрежи, комутатори и маршрутизатори за центрове за данни и комуникационен софтуер. Източниците на Reuters споменават, че това е станало след провала на сделката за продажбата на целия бизнес на частен инвестиционен фонд в края на 2016 г. Все още обаче имало потенциал за такава сделка. Този ход би предпазил Broadcom от развиването на бизнес, в който би се конкурирала с водещите клиенти на нейните чипове, включително Cisco Systems.

ARNnet

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас