Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
13 яну
2017
 
 

Слабото търсене на фитнес гривни накара Fitbit да спре производството

3291 прочитания

Най-големият производител фитнес тракъри е спрял производството на продукти в средата на декември заради наличие не излишъци на пазара, съобщи Bloomberg. Причина за това е намалялото търсене. Анализаторът на компанията Бен Болин признава, че началото на 2017 г. е слаб. Той предупреждава, че някои доставчици на производителя могат да не получат заплащане за своята продукция.

Анализаторът Cleveland Research също определя пазара в момента като слаб, допълвайки че прогнозите на производителя за последните месеци на 2016 г. са били силно завишени. От там допълват, че новината е била последвана от спад в цената на акциите на Fitbit с 5,9% - ot 7,46 нa 7,33 долара. По време на празничния сезон пък цената на дяловете достигна дори 8,12 долара.

Прочетете още: Fitbit може да придобие производителя на умни часовници Pebble

Последното обаче може да е само моментен проблясък на фона на сериозни проблеми. След публикуването на отчета на компанията за третата четвърт на миналата година цената на акциите й отбеляза спад с 53%. За този период приходите й бяха 26,1 млн. долара, след като година по-рано бяха 45,8 млн.

На изложението CES 2017 производителят на фитнес гривни не показа нов модел устройства, а се ограничи с софтуерни обновявания и анонсиране на нови партньорства. Въпреки всичко обаче компанията продължава да е лидер в сегмента, като през третата четвърт на миналата година дялът й е възлизал на 23%.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас