“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “ехнологии
13 €ну
2017
 
 

ƒетски и козметични »“ иновации показа Samsung C-Lab

Tag+ свързва детски играчки с мобилно приложение, а S-Skin анализира кожата ви.

3316 прочитани€

—март телевизорите, интелигентните часовници и фитнес гривни, дори общуващите помежду си перални машини и хладилници с€каш заситиха любопитството на потребителите, още преди да са навлезли масово в ежедневието им. ¬ търсене на по-широко приложение на повсеместната свързаност и сравнително ниската цена на изчислителните ресурси компаниите навлизат в нови ниши.

ѕодобен подход използва и Samsung Electronics, ко€то демонстрира н€колко неочаквани продукта на изложението за потребителска електроника CES 2017. »новативните предложени€ са дело на лаборатори€та Creative Lab (C-Lab) на Samsung, ко€то стимулира служителите си да създават нови технологии, които биха се развили самосто€телно. ѕрограмата C-Lab е създадена през декември 2012 г. като бизнес инициатива за стартъпи, като подкреп€ идеи на служителите във всички бизнес области.

ѕоказаните на изложението продукти са в процес на разработка, но вече демонстрират гол€м потенциал, твърд€т от компани€та.

ѕрочетете още: ѕо€виха се детайли за задаващи€ се Samsung Galaxy S8

 

»грачки с Bluetooth

≈дна от все още незаетите ниши са „неинтелигентните“ детски играчки. — продукта Tag+ Samsung промен€ начина, по който децата взаимодействат със своите играчки. ѕродуктът представл€ва бутон, който използва Bluetooth, за да се свърже и с играчките, и с приложение в смартфона.

— продукта Tag+ Samsung промен€ начина, по който децата взаимодействат със своите играчки.

≈днократно или продължително натискане на бутона, разклащането или раздрусването му от децата предизвика различни реакции в техните играчки. ≈днократното натискане например позвол€ва достъп до допълнително дигитално съдържание за играчките, а продължителното дава възможност на децата да сподел€т снимки, например за сглобени€ току-що Lego конструктор, об€сн€ват от Samsung C-Lab.

–азработчиците създават Tag+, за да удължат живота на играчките, като обедин€ват дигитални€ и физически€ св€т.

 

”мна козметика

S-Skin е един от двата продукта за грижа за кожата, представените от C-Lab на CES 2017. —истемата се състои от лепенка с микроигли и портативно устройство, което анализира и се грижи за кожата. Ћепенката може да проникне в кожата, за да достави ефективни съставки и да повиши абсорбци€та им. ”стройството измерва хидратаци€та, зачерв€ването и меланина на кожата, предостав€йки персонализирана грижа за кожата с помощта на LED светлина. —мартфон приложението, придружаващо S-Skin (видео в YouTube), запазва подробна информаци€ за състо€нието на кожата, така че потребителите могат да прослед€т промените й във времето.

S-Skin е един от двата продукта за грижа за кожата, представените от C-Lab на CES 2017.

Lumini е другото портативно устройство в козметиката, показано на CES 2017. To регистрира кожни проблеми още преди т€хното по€в€ване. „ѕървата стъпка при употребата на устройството е заснемането на лицето, об€сн€ват от Samsung. - Lumini анализира информаци€та от снимката с помощта на собствен алгоритъм и след това изпраща данните към мобилно приложение."

Lumini регистрира кожни проблеми още преди т€хното по€в€ване. „

ѕродуктът идентифицира проблеми под повърхността на кожата като пъпки, лунички и зачерв€ване. "ќсвен това Lumini препоръчва козметични продукти на база на направени€ анализ и предлага услуга за дистанционна консултаци€ с дерматолог или специалист в грижата за кожата“, допълват от Samsung.

Ќа изложението CES 2017 б€ха показани още 5 проекта на C-Lab. MANGOSLAB е компактен принтер, който отпечатва бележките от смартфоните на харти€ за залеп€щи си бележки Post-it. –ешението Jameasy помага на потребителите да се упражн€ват на акустичен музикален инструмент чрез сензорен модул, прикрепен към инструмента. “ретото предложение MOPIC всъщност е капак за смартфон, което дава възможност на потребител€ да гледа 3D съдържание без очила. Analogue Plus е устройство тип „свободни ръце“ за VR шлемове, а WELT е моден колан, насочен към здравеопазването.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас