Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
12 яну
2017
 
 

National Instruments събра конкуренти в нова IoT лаборатория

Cisco, HPE, Intel и други ще спонсорират лабораторията, която ще показва на предприятията как могат да работят IoT системите

3899 прочитания

Има много компании, които се стремят да изградят индустриален Интернет на нещата, но участващите в тази област системи са толкова сложни, че доставчиците им трябва да си сътрудничат. Нова лаборатория на National Instruments в Остин, Тексас, събира много от тези конкуренти на едно място.

Cisco, HPE, Intel и други ще спонсорират лабораторията, която ще показва на предприятията как могат да работят IoT системите

Лабораторията NI Industrial IoT Lab отвори врати в сряда и ще предоставя тестова среда за приложения като прогнозна поддръжка, времево синхронизирани индустриални комуникации и „микромрежи“ за възобновяема енергия. В лабораторията компаниите ще могат и да показват общи решения на корпоративните потребители.

Прочетете още: 71% от предприятията в света вече събират данни за IoT

Една от целите на лабораторията е да демонстрира на предприятията, че Интернет на нещата наистина работи, каза Джейми Смит, директор вградени системи в National Instruments. „Една от бариерите пред нас днес е да постигнем по-широко доверие на индустрията към тези разпределени индустриални IoT решения“, каза Смит.

Отворената лаборатория обединява Cisco Systems и Hewlett-Packard Enterprise, познати повече като конкуренти, а не като партньори, но също така Intel, PTC, Real-Time Innovations, Analog Devices и консорциумът Industrial Internet Consortium (IIC). Всички те спонсорират лабораторията заедно с други играчи.

Доставчиците ще използват лабораторията, за да показват своите продукти на потребителите, но те ще си сътрудничат и с други, за да са сигурни, че всички разработвани технологии за индустриалния Интернет на нещата могат да работят заедно. Това включва комуникационни протоколи, изчислителни елементи, софтуер и др.

Тази седмица се очаква лабораторията да организира своеобразен „фестивал“, на който доставчиците ще свържат свои продукти с помощта на TSN (time-sensitive networking). TSN, базиран на стандарти на IEEE, е проектиран да синхронизира тактовата честота в индустриално оборудване, свързано през Ethernet. То би позволило на предприятията постепенно да заменят специализираните индустриални мрежи с Ethernet, интегрирайки ИТ в т.нар. оперативна технология (OT).

Network Instruments създава компактни системи, които стоят в периферията на IoT мрежата и събират, дигитализират, обработват и пренасят информация от широк набор от датчици. Системите могат да контролират оборудване в реално време, използвайки събраните данни, добавя Смит.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас