Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
12 яну
2017
 
 

National Instruments събра конкуренти в нова IoT лаборатория

Cisco, HPE, Intel и други ще спонсорират лабораторията, която ще показва на предприятията как могат да работят IoT системите

2129 прочитания, 0 коментара

Има много компании, които се стремят да изградят индустриален Интернет на нещата, но участващите в тази област системи са толкова сложни, че доставчиците им трябва да си сътрудничат. Нова лаборатория на National Instruments в Остин, Тексас, събира много от тези конкуренти на едно място.

Cisco, HPE, Intel и други ще спонсорират лабораторията, която ще показва на предприятията как могат да работят IoT системите

Лабораторията NI Industrial IoT Lab отвори врати в сряда и ще предоставя тестова среда за приложения като прогнозна поддръжка, времево синхронизирани индустриални комуникации и „микромрежи“ за възобновяема енергия. В лабораторията компаниите ще могат и да показват общи решения на корпоративните потребители.

Прочетете още: 71% от предприятията в света вече събират данни за IoT

Една от целите на лабораторията е да демонстрира на предприятията, че Интернет на нещата наистина работи, каза Джейми Смит, директор вградени системи в National Instruments. „Една от бариерите пред нас днес е да постигнем по-широко доверие на индустрията към тези разпределени индустриални IoT решения“, каза Смит.

Отворената лаборатория обединява Cisco Systems и Hewlett-Packard Enterprise, познати повече като конкуренти, а не като партньори, но също така Intel, PTC, Real-Time Innovations, Analog Devices и консорциумът Industrial Internet Consortium (IIC). Всички те спонсорират лабораторията заедно с други играчи.

Доставчиците ще използват лабораторията, за да показват своите продукти на потребителите, но те ще си сътрудничат и с други, за да са сигурни, че всички разработвани технологии за индустриалния Интернет на нещата могат да работят заедно. Това включва комуникационни протоколи, изчислителни елементи, софтуер и др.

Тази седмица се очаква лабораторията да организира своеобразен „фестивал“, на който доставчиците ще свържат свои продукти с помощта на TSN (time-sensitive networking). TSN, базиран на стандарти на IEEE, е проектиран да синхронизира тактовата честота в индустриално оборудване, свързано през Ethernet. То би позволило на предприятията постепенно да заменят специализираните индустриални мрежи с Ethernet, интегрирайки ИТ в т.нар. оперативна технология (OT).

Network Instruments създава компактни системи, които стоят в периферията на IoT мрежата и събират, дигитализират, обработват и пренасят информация от широк набор от датчици. Системите могат да контролират оборудване в реално време, използвайки събраните данни, добавя Смит.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас