Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
11 яну
2017
 
 

В столичното 19. СУ заработи виртуална класна стая

2010 прочитания, 0 коментара

Студеното време удължи ваканцията на учениците в столичните училища до 11 януари включително, а това създава предпоставки за изоставане с учебния материал. В столичното 19. СУ „Елин Пелин“ обаче намериха решение на ситуацията и заложиха на облачните технологии.

„Ученици и учители работиха заедно в една виртуална класна стая, за да постигнат по-добри резултати“, обявиха на сайта си от 19. СУ. Чрез тази виртуална връзка учителите от модерното училище по предримачество са поддържали връзка с учениците, за да наваксват с материала.

„От тази учебна година в 19. СУ “Елин Пелин” започна работа с облачни технологии и поетапното им въвеждане в учебния процес. Целта на училището е да засили мотивацията на учениците и да увеличи интензитета на учене“, коментират от училището.

Прочетете още: Теленор обучи над 10 хиляди български ученици за рисковете в мрежата

Чрез новите технологии учениците и учителите имат възможност за достъп до материали и задачи по всяко време и от всяко място. Това допринася за по-лесното изпълнение на заданията и тяхната проверка, допълват от 19. СУ.

В края на септември м.г. учениците от първи до осми клас в училището участваха в инициативата на Теленор „Бъди умен, бъди мил“, проведена в сътрудничество с Националния център за безопасен интернет. Тогава учениците бяха запознати с различните видове онлайн тормоз, с основните рискове при ползване на интернет, както и за начините за справяне с тях.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Техническите комуникатори трябва непрекъснато да трупат познанияТехническите комуникатори трябва непрекъснато да трупат познания

Леа Гурен, експерт с над 30-годишен опит като автор, редактор, мениджър „Техническа документация“, автор на наръчници за онлайн помощ, консултант и обучител, ще открие осмото издание на единствената конференция за техническа комуникация в Югоизточна...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас